UBB


UE reunită la Bratislava: nou start sau pas înapoi?

Autor: Claudiu.Padurean din 16 septembrie 2016, Vizualizari: 1 290

UE reunită la Bratislava: nou start sau pas înapoi?UE, reunită în formatul 27 - adică pentru prima dată fără Marea Britanie - va încerca vineri la Bratislava să propună proiecte concrete pentru a relansa construcţia europeană. O construcţie ameninţată de un calendar electoral încărcat, de creşterea populismelor dar şi de plecarea Regatului Unit, potrivit RFI România.


Redefinirea şi relansarea construcţiei europene într-un climat mai prost ca niciodată: contextul întâlnirii informale de la Bratislava este inedit, fără precedent. Cert, cei 27 reuniţi în capitala slovacă, au o agendă interesantă: dublarea planului de investiţii Juncker - de la 315 la 630 de miliarde de euro - securitatea în contextul ameninţării teroriste, apărarea, creşterea economică şi soarta tineretului. Ideea UE este de a accelera pentru a recuceri opiniile publice.

 

Problemele sunt însă numeroase în calea acestui ambiţios obiectiv. Nimeni nu ştie exact când va dori Regatul unit să declanşeze, oficial, procesul de ieşire din UE. Spania nu are încă guvern, fiind confruntată cu o criză politică fără precedent. Italia lui Matteo Renzi e chemată să se pronunţe asupra unei reforme constituţionale. Austria va vota din nou la prezidenţiale în decembrie. In fine, anul viitor au loc importante alegeri în Franţa şi apoi în Germania. Tabloul devine şi mai sumbru dacă ne gândim la apropiatul referendum convocat de premierul maghiar Viktor Orban pentru a decide dacă Ungaria va accepta sau nu cotele de migranţi veniţi din alte state UE.

 

Citiţi mai mult AICI

dle templates freefilm online


Categoria: International

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama