UBB

Cine este Dragoş Tudorache, noul ministru de Interne

Autor: Claudiu.Padurean din 6 septembrie 2016, Vizualizari: 1 520

Cine este Dragoş Tudorache, noul ministru de InterneDragoş Tudorache, şeful Cancelariei Premierului, este propunerea lui Dacian Cioloş la Ministerul de Interne, potrivit RomaniaLibera.ro


Dragoş Tudorache este un apropiat al premierului Cioloş, fiind considerat omul care influenţează din umbră deciziile premierului. Influenţa lui Tudorache s-a văzut la reorganizarea Guvernului, operată imediat după instalarea lui Dacian Cioloş la Palatul Victoria. Premierul a oferit atunci Cancelariei, condusă de Tudorache, rolul de coordonare a activităţii ministerelor. Practic, potrivit deciziei primului-ministru, orice iniţiativă de la ministere urma să treacă pentru evaluarea şi aviz pe la Cancelaria primului-ministru, înainte de a intra în şedinţa de Guvern. În acest fel, Tudorache a devenit cel mai important om din Guvern, după premierul Cioloş. Menţionăm, de exemplu, că vicepremierii Vasile Dancu şi Costin Borc supervizează doar iniţiativele din domeniile pe care le coordonează. Rolul esenţial al Cancelariei şi, implicit al lui Tudorache, a fost confirmat printr-o nouă hotărâre, apropbă în vara acestui an. Cancelariei a primit atrubuţi l de coordonare a ministerelor în procesul de elaborare şi monitorizare a planurilor strategice instituţionale, de avizare a strategiilor guvernamentale, precum şi corelarea elaborării, implementării şi monitorizării politicilor publice.


Tocmai în acest context, dată fiind influenţa pe care o avea deja în Guvern, a fost disccutată şi varianta ca Tudorache să fie ministru interimar de interne, timp de 45 de zile, după care să decidă dacă rămâne la Cancelarie sau optează pentru MAI. Această variantă afost abandonată dată fiind apropierea alegerilor, care sunt coordonate de MAI.

 

Înainte să preia conducerea Cancelariei, el a lucrat la Comisia Europeană, în cadrul Direcţiei Generale pentru Afaceri Interne, în unitatea care se ocupă de Schengen.

 

Citiţi mai mult AICI

dle templates freefilm online


Categoria: Politica

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama