UBB

Festivalul de Toamnă al Economiei Germane-Herbstfest, la ceas aniversar: de jumătate de deceniu în Cluj!

Autor: invitati din 6 septembrie 2016, Vizualizari: 1 045


Cea de-a cincea ediţie, 2016, a deja tradiţionalului Festival de Toamnă al Economiei Germane – Herbstfest (Wirtschaft. Kultur. Networking), se pregăteşte să ia startul, aşa cum a devenit deja tradiţie, în primul weekend din luna octombrie, în Cluj-Napoca. Oktoberfest-ul Clujului va avea loc în Piaţa Unirii, timp de trei zile, între 30 septembrie şi 2 octombrie. Şi în data de 29 septembrie vor fi activităţi sub egida Festivalului, însă nu se vor desfaşura în Piaţa Unirii. Tot joi, 29 septembrie va fi organizată şi conferinţa de presă.

 

eveniment recomandat de DISPERSIE# Răspândim Idei

 

Ediţia din acest an a ceea ce organizatorilor le place să numească ”Zilele Clujului German” vine cu şi mai multe surprize decât în anii precedenţi, cu bere, cârnaţi bavarezi, ştrudele, produse pe toate gusturile, şi spectacole şi activităţi pentru toate vârstele. Vizitatorii vor avea ocazia să afle din experienţe practice lucruri inedite despre cultura, tradiţiile şi economia Germanie.

 

Organizatorii festivalului au pregătit un program divers: de la concerte live şi dansatori profesionişti, show-uri de modă, demonstraţii de dresaj canin şi de prim-ajutor, mini-golf şi playground pentru cei mici, până la workshop-uri şi ateliere de job matching şi recrutare, sesiuni de business networking cu participare internaţională, sau expoziţii şi test drive-uri cu cele mai puternice maşini nemţeşti.

 

Ediţia 2016 a Festivalului, mai…germană ca niciodată

 

Ediţia din acest an a Festivalului de Toamnă al Economiei Germane aduce o serie de noutăţi care vin să întărească rolul acestei comunităţi în Transilvania. În primul rând, la eveniment au confirmat participarea ambasadorul Germaniei în România, Werner Hans Lauk şiprimarul de raion (sector) al Köln-ului, Dr. Ralf Heinen.

 

Pe scena din Piaţa Unirii, instalată într-un cort imens, va răsuna exclusiv muzică nemţească, respectiv orchestre şi formaţii emblematice pentru stilul bavarez: Klaudia und die Burzenland Party Band, Trio Saxones (formaţia celor trei preoţi saşi din Transilvania), Sächsische Tänze – Sächsische Volkstanzgruppe aus Mühlbach (ansamblul de dansuri săseşti din Sebeş), precum şi nelipsita Fanfară din Foieni, devenită deja emblemă a festivalului.

 

Muzica antrenantă va acompania, binenţeles, delicioasele bucate tradiţionale nemţeşti şi multitudinea de sortimente de bere ”de la mama ei”. Diversificarea gamei de produse culinare şi alcoolice, preparare şi aducerea lor special din Germania pentru acest eveniment este unul dintre punctele forte ale organizării de anul acesta.

 

Şi anul acesta, ca la fiecare ediţie, cepul primului butoi de bere va fi dat de primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, marcând astfel deschiderea oficială a festivalului.

 

Festivalul de Toamnă al Economiei Germane- Herbstfest este organizat de Clubul Oamenilor de Afaceri de Limbă Germană din Transilvania de Nord – DWNT şi Avalon Events, cu sprijinul Primăriei, al Consiliului Local Cluj-Napoca şi al Consiliului Judeţean Cluj.Proiectul susţine candidatura oraşului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.

 

Ambulanţa Cluj face demonstraţii la Zilele germane

 

Prima zi a festivalului german aduce şi o activitate mai puţin…obişnuită pentru publicul de Oktoberfest: o demostraţie de exerciţiu de salvare şi acordare de prim ajutor executat de Ambulanţa Cluj. Demonstraţia va fi extrem de interesantă atât pentru cei mari, cât şi pentru cei mici.

 

Copiii vor avea parte atât de activităţi educative şi culturale (Centrul Cultural German este partener al evenimentului), cât şi de activităţi distractive şi interactive: mini golf, ateliere de îndemânare, creaţie şi improvizaţie, concursuri, spectacole de teatru.

 

Recrutari pe loc pentru companiile germane din Transilvania

 

În cadrul Herbstfest 2016, tinerii în căutarea oportunităţilor de angajare vor avea şansa de a fi recrutaţi şi de a participa la workshopuri şi ateliere de recrutare şi job matching oferite de reprezentanţi ai firmelor germane prezente la festival.

 

De asemenea, oamenii de afaceri din zonă vor avea posibilitatea de a participa la sesiuni de networking, alături de membri ai cluburilor internaţionale de afaceri- german, olandez, francez, englez, Asociaţia Femeilor de Afaceri din Cluj, de reprezentanţi ai celor mai puternice firme multinaţionale şi organizaţii şi ai structurilor de conducere de la nivel local şi naţional.

dle templates freefilm online


Categoria: Eveniment

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama