UBB

Keszthely, perla turistică de pe malul Balatonului

Autor: Claudiu.Padurean din 28 august 2016, Vizualizari: 1 500

Keszthely, perla turistică de pe malul BalatonuluiLacul Balaton din Ungaria i-a fascinat dintotdeauna pe cei îndrăgostiţi de natură. Pe malurile sale au fost clădite, de-a lungul secolelor, numeroase oraşe şi sate, iar din perioada Imperiului Roman, clima moderată şi frumuseţea locurilor i-au atras pe cei care au dorit şi au avut posibilitatea să îşi ridice vile sau case pentru relaxare. De aceea, nu este de mirare că, din secolul al XIX-lea, Balatonul a devenit una dintre cele mai interesante destinaţii turistice, în adevăratul sens al cuvântului.


Lacul Balaton are o suprafaţă de peste 5.100 de kilometri pătraţi,o temperature medie de 25 de grade Celsius în timpul verii, şi este cel mai mare lac din Europa Centrală. Lacul are aspectul unei adevărate mări cu apă dulce. În apropiere se află şi alte formaţiuni naturale, care oferă acestei regiuni un farmec aparte. Aşa ar fi delta râului Zala şi mlaştinile sale, care reprezintă un adevărat paradis al pescarilor şi al celor care doresc să observe diferite specii de păsări. Pescarii pot să îşi satisfacă pasiunea şi pe lac. Balatonul este un mediu propice şi celor care vor să înveţe să navigheze, iar în staţiunile turistice de pe malurile lacului se află adevărate şcoli de navigaţie cu vele. De asemenea, există numeroase plaje cu iarbă sau cu nisip, dar şi locuri destinate amatorilor de sporturi acvatice.

 

De o mare trecere se bucură şi turismul gastronomic. Regiunea Balaton este faimoasă pentru vinurile sale, servite direct pe terasele cramelor construite pe colinele de pe malul de nord, care coboară în trepte spre sud, spre oglinda lacului. Pe malul de vest, cea mai bună cramă este Badacsony. De asemenea, gastronomia locală este foarte apreciată de turişti. Gulaşul nu lipseşte din meniul restaurantelor, însă cei care doresc pot să descopere numeroase preparate foarte bune, caracteristice bucătăriei maghiare.

 

Regiunea îi atrage şi pe amatorii de turism istoric. Peninsula Tihany este faimoasă pentru bisericile sale în stil baroc. Într-o faimoasă abaţie odihnesc regi ai Ungariei şi membri ai aristocraţiei. Însă cel mai important oraş este Keszthely, de aproximativ 21.000 de locuitori, situat pe malul de vest al Lacului Balaton. Pe lângă atracţiile turistice oferite de apropierea de lac, oraşul dispune de numeroase biserici şi palate, dar şi de un muzeu inedit, dedicat regiunii lacului, deschis în anul 1898. De asemenea, Keszthely este şi un oraş universitar. Aici funcţionează Facultatea de Agricultură a Universităţii Pannonia.

 

Recomandare:

Una dintre cele mai plăcute experienţe pentru turiştii care vor să viziteze Kaszthely este Hotelul Abazzia. Acesta funcţionează în opt clădiri vechi, restaurate fermecător, cu un aer distins. Hotelul are trei stele şi preţuri decente. Personalul vorbeşte engleză şi germană, pe lângă maghiară.

Keszthely, perla turistică de pe malul Balatonului

 

dle templates freefilm online


Categoria: Destinatii de Vacanta

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama