UBB

Zeci de mii de oameni au participat la pelerinajul de la Nicula

Autor: Claudiu.Padurean din 15 august 2016, Vizualizari: 2 106

Zeci de mii de oameni au participat la pelerinajul de la NiculaZeci de mii de oameni au participat la tradiţionalul pelerinaj de Sfântă Maria Mare de la Nicula. Greco-catolicii au participat la liturghie în biserica parohială din sat, iar ortodocşii la slujbele oficiate la mănăstirea ridicată pe dealul din apropierea satului. La finalul liturghiilor, oamenii au mers la tradiţionalul bâlci organizat în satul clujean.


Primii pelerini au sosit la Nicula de vineri seara. Ei vin să o venereze pe Fecioara Maria şi pentru că sunt atraşi de reputaţia unei icoane a Maicii Domnului cu Pruncul Isus, care are faima că ar fi făcătoare de minuni. Icoana a fost pictată de preotul Luca din Iclod şi ar fi lăcrimat în anul 1699. Oamenii spun că au venit la Nicula deoarece acesta este un important centru spiritual.

 

Nicula este unul dintre cele mai importante centre de pelerinaj din Europa. Papa Clement al XIII-lea a acordat, încă din 1767, indulgenţă plenară pelerinilor de la Nicula, iar în anul 1928, Papa Pius al XI-lea a acordat Niculei statutul de sanctuar marian. Vechea mănăstire greco-catolică, întemeiată de viitorul cardinal Iuliu Hossu în anul 1936, a fost confiscată de autorităţile comuniste în anul 1948 şi dată în folosinţa Bisericii Ortodoxe, care foloseşte şi în prezent complexul monahal.

 

Vedeţi AICI mai multe fotografii.

dle templates freefilm online


Categoria: Spiritualitate

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama