UBB

RFI: Bosch angajează 340 de oameni

Autor: bianca.padurean din 15 iunie 2016, Vizualizari: 947

RFI: Bosch angajează 340 de oameniGrupul Bosch, unul dintre cei mai mari investitori germani din economia locală, caută 340 de oameni pentru fabrica de componente auto din loca­li­tatea Jucu, judeţul Cluj, potrivit Agenţiei Judeţeane Pentru Ocuparea Forţei de Muncă, a anunţat Mediafax. Compania germană nu este singura care îşi caută forţă de muncă în Cluj. Companiile de IT se plâng că nu mai au de unde să angajeze personal calificat. De aceea, au început cursuri de calificare în IT pentru viitorii angajaţi, potrivit rfi.ro.


Compania germana Bosch a anunţat că fabrica din Jucu şi-a triplat producţia de la inaugurare, din luna mai 2014. Cele mai multe joburi disponibile, peste 220, sunt pentru tehniceni operatori roboţi şi pentru funcţionari administrativi, însă germanii caută şi ingineri de producţie, ingineri automatişti, programatori de fabricaţie, şefi de secţie, electriceni sau programatori.

 

Fabrica Bosch a fost deschisă în parcul Tetarom din Jucu, în locul fabricii finlandeze de telefonie mobilă Nokia care a fost subit închisă în 2011. Atunci, au rămas fără locuri de muncă aproximativ 3000 de oameni. Companiile care activează în parcurile industriale clujene par să prospere, spune directorul de marketing al societăţii care administrează parcurile Tetarom din judeţul Cluj, Adela Mîrza.

„Putem spune că asistăm la o relansare a producţiei şi economiei în general, în Cluj. Mai multe companii multinaţionale şi mai multe companii româneşti organizează zilele acestea concursuri de angajare”, a declarata Adela Mîrza.

 

Pe lângă centrul de cercetare-dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnică liniară, localizată tot în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri în Timişoara. În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele diviziilor soluţii de mobilitate, bunuri de larg consum şi tehnologie pentru construcţii şi energie. La nivel global, grupul Bosch are aproximativ 375.000 de angajaţi şi vânzări de peste 70,6 miliarde de euro în 2015.

dle templates freefilm online
Sursa: www.rfi.ro

Categoria: Economie

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama