UBB

RFI: "Spotlight", premiul Oscar pentru cel mai bun film

Autor: Claudiu.Padurean din 29 februarie 2016, Vizualizari: 1 378

RFI: "Spotlight", premiul Oscar pentru cel mai bun film"Spotlight" a primit duminică noapte premiul Oscar pentru cel mai bun film, la cea de-a 88-a gală de decernare a acestor distincţii. Pelicula "The Revenant" a obţinut trei trofee, inclusiv pentru cel mai bun regizor (Alejandro González Iñárritu) şi cel mai bun actor în rol principal (Leonardo DiCaprio), potrivit RFI România.
Premiul Oscar pentru cel mai bun film a revenit peliculei "Spotlight", de Tom McCarthy, care a obţinut şi trofeul pentru cel mai bun scenariu original.Cu Rachel McAdams, Billy Crudup, Michael Keaton, Liev Schreiber, Mark Ruffalo şi Stanley Tucci în distribuţie, "Spotlight" prezintă eforturile depuse de jurnaliştii de la publicaţia The Boston Globe, în 2002, într-o anchetă amplă, ce a declanşat un scandal uriaş, după dezvăluirea abuzurilor sexuale comise de mai mulţi preoţi catolici.

Lungmetrajul "The Revenant" i-a adus lui Leonardo DiCaprio primul premiu Oscar din carieră. DiCaprio joacă în acest film rolul unui vânător dornic de răzbunare, după ce este abandonat de prietenii săi în vestul american, acţiunea având loc în 1823.Producţia maghiară "Son of Saul", cu actorul român Levente Molnár în distribuţie, a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun film străin.Iată lista completă a câştigătorilor la gala Oscar 2016:

Cel mai bun film: "Spotlight", de Tom McCarthy

Cel mai bun regizor: Alejandro González Iñárritu ("The Revenant")

Cel mai bun actor în rol principal: Leonardo DiCaprio ("The Revenant")

Cea mai bună actriţă în rol principal: Brie Larson ("Room")dle templates freefilm online


Categoria: Life Style / Cinema

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama