UBB

Ambasadorul SUA, Hans Klemm: Corupția este o otravă!

Autor: Claudiu.Padurean din 25 februarie 2016, Vizualizari: 927

Ambasadorul SUA, Hans Klemm: Corupția este o otravă!Ambasadorul Statelor Unite în România, Hans Klemm, îi îndeamnă pe tinerii care au ieșit anul trecut în stradă pentru a protesta după tragedia de la Colectiv să se prezinte la urne la alegerile locale din iunie și la cele parlamentare din noiembrie. Diplomatul american îi îndeamnă pe tineri să voteze candidați care înțeleg că rolul aleșilor este acela de a fi în slujba celor care i-au ales.
”Într-o democrație cum sunt Statele Unite ale Americii, cum e România, oficialii selectați sunt aleși de popor. Ei sunt repornsabili pentru bogățiile țării, pentru resurse, sănătatea publică, securitate și bunăstarea societății lor. Acestea sunt niște responsabilități enorme. Autoritatea de a avea aceste reponsabilități poate fi un cocktail care te poate intoxica. O dată ce ai gustat din el, frica de a pierde acea autoritate poate fi distrugătoare. Mulți ar face orice să evite acest lucru și cad pradă tentației corupției. Corupția este o otravă pentru orice democrație. Fie că e vorba de SUA, fie că e vorba despre România, corupția trebuie eliminată de la toate nivelurile vieții publice, pentru ca națiunea să prospere din punct de vedere politic și economic. Acest lucru este o provocare enormă. Felicit România pentru ce a făcut în ultimii câiva ani pentru a lupta împotriva corupției. Este o luptă care nu se termină niciodată și trebuie să fie susținută. Nu este o luptă care există doar în România. Sunt multe țări, vecinii voștri, de exemplu, se confruntă cu mari provocări ale corupției. Uitați-vă la nord, la Ucraina, uitați-vă la est, în Republica Moldova. Chiar și în Statele Unite e oproblemă continuă cu corupția. Sunt mulți foști guvernatori care au fost condamnați și încarcerați din cauza practicilor corupte. Chiar acum un senator american este pus sub acuzare pentu corupție. Un președinte al Statelor Unite, așa cum am menționat mai devreme a demisionat, din cauza unor acte de corupție”, a spus ambasadorul american.

Hans Klemm a mai adăugat că ”Anul trecut am fost martorul unui fapt cu adevărat remarcabil în București și în alte mari orașe din România. Zeci de mii de studenți s-au adunat, într-o solidaritate pașnică, pentru a lupta împotriva corupției și pentru a cere schimbare. Am vazut pancarte în București care spunea ”corupția ucide” și am fost în mod deosebit impresionat de acei cetățeni de pe străzile Bucureștiului, la început de noiembrie. Poate că și voi ați fost printre cei care au demonstrate la București sau la Cluj. Voi ați văzut un viitor mai luminos pentru România, în care domnia legii are întâietate, iar lupta împotriva corupției este o normă. Sper ca aceeiași protestatari și mulți alții vor merge la vot în iunie și în noiembrie anul acesta, când este timpul să își folosească cea mai mare putere a lor, cea de a vota, pentru a pune la locul potrivit oameni care vor servi ca lideri responsabili ai acestei națiuni. Voi sunteți noua generație a României, așa că vă întreb dacă doriți să contribuiți la a face România un loc așa cum vi-l doriți, liber de corupție și ghidat de domnia legii”.

Ambasadorul american le-a spus studenților de la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul Universității Babeș-Bolyai că fenomenul corupției este o otravă. Diplomatul american a adăugat că instituțiile din România au realizat în ultimii ani lucruri remarcabile în lupta împotriva corupției, însă a avertizat că această luptă trebuie să continue tot timpul, indiferent că ea este dusă în România sau în Statele Unite. De asemenea, el a spus că efectele corupției pot fi observate la vecinii României, în Ucraina și în Republica Moldova. Hans Klemm a adăugat că interesul Statelor Unite ale Americii este să aibă în România un aliat democratic, puternic și prosper.dle templates freefilm online


Categoria: International

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama