www.AutoPieseonline24.ro

Strategii ruşi propun mutarea romilor din România în Basarabia

Autor: Ioan.Ciorca din 24 decembrie 2009, Vizualizari: 703

Roman Evghenevici Konopliov, considerat expert pentru Transnistria în cadrul Institutului pentru Strategie Naţionala din Moscova, propune Kremlinului să pună în practică proiectul de purificare etnică “Basarabia – statul ţiganilor”.
La Institutul pentru Strategie Naţionala din Moscova s-a remarcat controversatul politolog Stanislav Belkovski, fostul consilier al lui Vladimir Putin. Belkovski a propus în anul 2004 unirea Basarabiei cu România, prin abandonarea Transnistriei, care ar trebui să opteze: fie să devina stat independent, fie să adere la Federaţia Rusă, fie să se alipească la Ucraina. Proiectul otravit şi dezaxat al lui Konopliov pentru Republica Moldova îl compromite iremediabil pe Stanislav Belkovski, astfel încat orice plan elaborat de inteligentul strateg va mai găsi cu greu suporteri printre români.

„Moldovenii“ trebuie să treacă în Transnistria

Roman Evghenevici Konopliov crede că ar trebui declanşată purificarea etnică, aidoma practicilor aplicate de radicalii lui Seseli: românii din Basarabia să plece în România, iar ţiganii din Romănia să poftească în Basarabia, care ar putea deveni un stat al romilor. De ce? Fiindcă individul nu accepta un adevar istoric elementar: Basarabia – pământ locuit de daco-romani din cele mai vechi timpuri. Aşa crede el că s-ar clarifica lucrurile pe malul Nistrului. Republica Moldovenească Transnistreană va deveni o vitrină atractivă pentru “moldovenii” care vor da navala spre Tiraspol, singura “capitală” ce recunoaşte “naţiunea moldovenească”. Konopliov nu crede că moldovenii care au plecat la lucru în Rusia se vor mai intoarce vreodată în provincia romanească Moldova fiindcă ei au de lucru în Rusia şi şi-au dat copiii la şcoli ruseşti. Prin urmare, deznaţionalizarea moldovenilor este necesară şi normală. “Dacă vor dori să traiască în cultura lor, ei vor putea merge în Transnistria, fiind siguri că acolo va fi aşa cum a fost candva în Moldova unită - alfabet chirilic, iar în casele vecine locuiesc fraţii lor ortodocsi ruşi şi ucraineni”, crede pseudostrategul Konopliov. Transnistria va deveni astfel multinaţională, va recunoaşte identitatea fiecarui grup etnic şi va putea dobandi mai uşor recunoaşterea mondială.

Konopliov este mai tare ca Maresalul Antonescu

Ce va face Konopliov cu ţiganii din România? Simplu: ei trebuie să plece în propria lor ţară Basarabia, unde există un oraş unde ţiganii formează majoritatea etnica - Soroca. Ceea ce nu a izbutit nici Mareşalul Ion Antonescu, care a deportat inutil cateva mii de ţigani în Transnistria, pare să reuşească domnul Konopliov. Soroca va deveni capitala statului ţiganesc. Ce se va întampla însa cu românii care încă mai trăiesc în Basarabia? Ei trebuie să-şi lase avutul şi să treacă în România, care “va avea nevoie de fraţii-basarabeni, de mâinile lor de lucru, de copiii lor”. Autorul studiului preluat de Regnum consideră că o astfel de construcţie ar fi acceptată de Rusia, dar şi de Uniunea Europeană, de România şi de Transnistria. El nu se intreabă dacă românii din Basarabia ar admite aşa ceva.

Ideologul separatismului este interzis la Moscova
Roman Evghenevici Konopliov s-a nascut la 4 septembrie 1973, la Poceol, în provincia Briansk, din Rusia. Este relativ tânăr şi e surprinzător că poate gândi atât de retrograd şi de periculos. În 1978, s-a mutat cu părinţii în Transnistria. În octombrie 1992, fuge în Rusia, speriat că “vin românii”, ca pe timpul Mareşalului. Era în clădirea Parlamentului de la Moscova, cand Boris Elţin a pus tunurile pe Legislativ. Sigur că lucrurile merg în direcţia dorită de Moscova, se intoarce în Transnistria în vara lui 2002. A absolvit studiile Facultăţii de Drept International (1996) şi ale Facultăţii de Informatică (2003) din Briansk. Prin urmare, este un om bine format profesional. Cântă muzica rock, conduce trupa “Volshebnaia Gora” şi este publicist de 16 ani. În perioada iulie 2002 – iulie 2005, este redactor la portalul “Transnistria: Politica Naţională”. A creat agenţia de ştiri “Lenta PMR” din Transnistria. În perioada ianuarie 2007 – august 2009, este redactor şef la jurnalul “Russkii Proriv” din Tiraspol. Scrie mult despre interesele Rusiei în Transnistria şi nu numai. Din iulie 2009, ajunge redactor şef al agentiei RIA Dnestr. Este considerat ideologul separatismului transnistrean. În vara lui 2002, organizează forumul internaţional “Noi suntem Rusia!” la Tiraspol şi tot atunci face mitinguri în faţa Ambasadei R. Moldova de la Moscova. Scrie romanul “Evanghelia extremistului” despre tinerii activişti politici radicali, carte interzisă în Rusia.

Presa rusă - mai periculoasă ca Armata a 14-a

La fel ca alţi intelectuali ruşi, nici Konopliov nu pricepe că expansionismul teritorial este caduc dacă nu se bazeaza pe logistică şi tehnologii moderne, pe o cultura puternică, superioara spiritualitatii autohtonilor. Într-o competiţie liberă, fără tancuri, spiritualitatea românilor va învinge. Aici merită menţionat discursul pe care l-a ţinut Veaceslav Ţibuleac, directorul postului de radio “Vocea Basarabiei”, la Congresul al III-lea al Partidului Liberal Democrat, condus de premierul Vlad Filat. “Nu Armata a 14-a, dislocată în stânga Nistrului, nu Tiraspolul este cel mai mare pericol pentru existenţa R. Moldova, dar nenumaratele instituţii media ruseşti din Chişinău, care sugrumă metodic, zi de zi, viitorul R. Moldova. Republica Moldova se afla înca sub cea mai cruntă ocupaţie cunoscută vreodată în istorie – ocupaţia informaţională a Federaţiei Ruse”, a avertizat Ţibuleac. Situaţia este reală şi extrem de periculoasă, iar România nu are suficiente posibilităţi şi voinţa politică pentru a o contracara. Directorul de la “Vocea Basarabiei” a reamintit că situaţia este cauzată de slugarnicia guvernelor de la Chişinău. Tadjikistanul, Uzbekistanul, Kazahstanul, Ucraina, ţările baltice au legi care interzic transmisia programelor de limbă rusă pe teritoriul lor. Preşedintele Dmitri Medvedev era foarte indignat recent că limba rusă nu se studiaza suficient în Basarabia. Aici ajungem la un mare adevăr oferit de viaţă, pe care domnul Medvedev nu-l respectă. Majoritatea tinerilor din Basarabia nu mai ştiu limba rusă şi nu este nimic abominabil aici. Ei au studiat limba engleză, de care au mai mare nevoie, franceza, italiana, spaniola, germana. Însă mai presus de toate, copiii de peste Prut învaţă temeinic limba maternă - româna.

Încă un pas mai aproape de Ţară: cinci birouri pentru redobândirea cetăţeniei

Conform unei hotarari a Guvernului României, vor fi înfiinţate cinci birouri teritoriale, unde se vor înregistra cereri de redobândire sau acordare a cetăţeniei. În cadrul Direcţiei Cetăţenie, vor funcţiona cinci birouri teritoriale: la Suceava, Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi şi Galaţi. Deocamdată se caută banii pentru plătirea celor 15 funcţionari pe 2010. Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti de la Bucureşti a transformat Direcţia Cetăţenie în Agenţia Natională de Cetăţenie, începand cu anul 2010.
“Depunerea cererilor pentru cetăţenie nu se va mai face ca până acum numai la Ministerul Justiţiei, ci şi la prefecturi şi la toate oficiile consulare ale României. Aceştia sunt paşi absolut esenţiali pentru că nu vom mai avea cozi sau alte manifestari nedemne”, spunea senatorul Viorel Badea, reprezentantul românilor din Europa şi Asia.dle templates freefilm online
Sursa: Gardianul

Categoria: International

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama