UBB

Chișinăul va avea o școală profesională de IT, după un model din Paris și Cluj

Autor: bianca.padurean din 18 noiembrie 2015, Vizualizari: 825

Capitala Republicii Moldova va fi gazda unui proiect educațional inedit pentru Chișinău. Este vorba de prima școală profesională de IT, care va pregăti analiști-programatori pentru companiile care activează în domeniul producției de programe informatice. Academy+Plus Chișinău va oferi cursuri gratuite în domeniul programării, cu ajutorul unor platforme electronice realizate de specialiștii Școlii 42 din Paris și dezvoltate de specialiștii Academy+Plus Cluj-Napoca.
Academy+Plus Chișinău este rodul unui parteneriat între Academy+Plus Cluj-Napoca, Academia de Științe Economice din Chișinău și compania IT StarNet. Școala va fi deschisă 24 de ore din 24, iar cursurile vor avea loc într-o manieră neconvențională, adaptată fiecărui elev în parte. Nu vor exista examene formale, iar elevii vor trece la nivelul superior după ce vor acumula competențele necesare. Experiența Academy+Plus Cluj-Napoca arată că durata școlarizării este cuprinsă între 8 și 16 luni, în funcție de aptitudinile și de nivelul de pregătire al fiecărui elev.

Integrarea pe piața muncii a absolvenților Academy+Plus este una ușoară, deoarece această școală oferă competențele practice de care au nevoie cei care doresc să lucreze în domeniul producției de programe și aplicații informatice. La cursuri se vor putea înscrie elevi de liceu și studenți, care doresc să urmeze cursurile acestei școli în paralel cu parcursul academic classic, dar și persoane care doresc să intre într-un proces de calificare sau recalificare profesională. ”Vom începe selecția viitorilor elevi în luna martie. Ne dorim ca după un an să ajungem la 100 de elevi”, spune fondatorul Academy+Plus Chișinău, Oleg Burlacu, reprezentant al companiei StarNet.

”Această inițiativă este una benefică. Și în Chișinău, domeniul IT cunoaște o dezvoltare rapidă, ceea ce duce la sporirea cererii pentru specialiști în acest domeniu”, spune fondatorul Academy+Plus Cluj-Napoca, omul de afaceri Bogdan Herea, care conduce și compania Pitech+Plus.dle templates freefilm online


Categoria: Economie / Social

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama