UBB

Guvernele României și Moldovei au picat. E criză politică, avem nevoie de Unire, avem nevoie de Monarhie

Autor: Claudiu.Padurean din 4 noiembrie 2015, Vizualizari: 733

România și Republica Moldova se confruntă simultan cu crize politice extraordinar de grave. Cele două țări românești au rămas simultan fără Guverne, din cauza unor scandaluri de corupție. La Chișinău, premierul Streleț a fost demis din cauza răfuielilor care au acompaniat furtul secolului, de un miliard de euro, din băncile moldovenești. La București, premierul Ponta a demisionat în urma protestelor care au urmat după tragedia din clubul Colectiv, care, la rândul ei, este consecința corupției generalizate și a sistemului de șpăgi care guvernează administrația locală.
Asemănările dintre cele două situații sunt multiple. La Chișinău și la București avem zeci de mii de oameni în stradă. Avem oligarhi și televiziuni folosite pe post de scule politice. Amenințarea Rusiei dictatorului Putin planează asupra celor două țări. Există și diferențe, toate în favoarea României, date de apartenența la NATO și la Uniunea Europeană. Și există și vești bune.

Problemele cu care se confruntă cele două state pot fi rezolvate. Desigur, va fi greu. Însă, cel puțin pentru românii din Basarabia, va fi mult mai ușor după Unire. Iar Unirea nu va putea fi făcută fără resetarea sistemului de guvernământ. În acest moment, cea mai bună soluție pentru cele două țări ar fi restaurarea monarhiei și unirea sub auspiciile Coroanei.

Familia Regală este instituția în care românii au cea mai mare încredere. În același timp, este cea mai capabilă să asigure tranziția presupusă de integrarea Basarabiei, ca parte a României, în Uniunea Europeană și în NATO. De asemenea, Familia Regală poate asigura stabilitatea indispensabilă unui stat de drept, puternic, respectat și prosper. Rămâne de văzut dacă românii vor avea înțelepciunea necesară să aleagă această cale.dle templates freefilm online


Categoria: Opinii

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama