UBB

Majorarea pensiilor, amânată până la finele anului 2010

Autor: Ioan.Ciorca din 24 decembrie 2009, Vizualizari: 868

Guvernul a decis ca majorarea valorii punctului de pensie să fie amânată până la sfârşitul anului 2010, inclusiv pentru persoanele încadrate în grupele I şi II de muncă, din cauza crizei financiare, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.
"S-a decis ca valoarea punctului de pensie să rămână la acelaşi nivel, inclusiv pentru grupele I şi II de muncă. S-a prorogat astfel termenul de majorare a valorii punctului de pensie până la sfârşitul anului viitor. Singurele care ar putea fi majorate în raport cu inflaţia sunt pensiile sociale minime", au arătat sursele citate.
În grupele I şi II de muncă sunt încadrate aproximativ două milioane de persoane.
Potrivit surselor, Guvernul a decis totodată ca prevederile Legii privind pensia agricultorilor, care trebuia aplicate începând cu anul viitor, să fie amânate tot până la sfârşitul anului 2010.
Potrivit presei centrale, de la 1 ianuarie 2010 ar fi trebuit aplicată legea care prevede că agricultorii care nu sunt nici contribuabili şi nici beneficiari ai actualelor sisteme publice de asigurări sociale vor fi obligaţi să contribuie lunar, în vederea pensiei, cu o sumă fixă, cuprinsă între 10 şi 50 de lei.
Conform legii, statul va aloca, în acelaşi scop, pentru toţi agricultorii eligibili, al căror număr a fost estimat la circa 1,6 milioane, o sumă lunară reprezentând dublul contribuţiei individuale (între 20 şi 100 de lei).
Astfel, urma să fie creat un buget de pensii pentru agricultori, integrat în bugetul asigurărilor sociale de stat şi finanţat din contribuţiile asiguraţilor, precum şi din contribuţiile statului în numele asiguraţilor.dle templates freefilm online
Sursa: Mediafax

Categoria: Social

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama