UBB

Folcloristele care ar trebui să aducă demisia profesorului Ioan Ștefan Groza

Autor: Claudiu.Padurean din 26 octombrie 2015, Vizualizari: 1 642

Colegii de la cotidiantr.ro au publicat un material care ar trebui să atragă după sine o demisie de onoare, cea a profesorului Ioan Ștefan Groza, dacă informațiile și fotografiile publicate de colegii noștri sunt adevărate. Informațiile pe care le-am primit la redacție după publicarea materialului din cotidiantr.ro arată că fiecare literă din articolul documentat de colegii noștri exprimă adevărul. Astfel, în calitate de manager al unui proiect POSDRU, profesorul Ioan Ștefan Groza, în prezent director în cadrul Ministerului Educației și Cercetării, ar fi folosit, în ianuarie 2015, pretextul organizării unei conferințe academice pentru a organiza o adevărată reuniune cu folcloriste, adică cu tinere dansatoare despuiate, după modelul deja brevetat de Gheorghe Ștefan-Pinalti pentru arbitrii care mergeau la Piatra Neamț.
”Concret, în ianuarie 2015, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, în parteneriat cu Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti şi Universitatea Politehnică din Bucureşti, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Universitatea Politehnică Timişoara, organiza în cadrul proiectului POSDRU/155/1.2/S/139950 “Îmbunătăţirea calităţii sistemului naţional de învăţământ superior în conformitate cu schimbările societăţii bazate pe cunoaştere şi cu dinamica pieţei muncii”, întâlnirea de peerlearning având ca tematică „Facilitarea inserţiei în piaţa forţei de muncă a absolvenţilor de învăţămînt universitar”. În acest sens, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, printr-o adresă semnată de Manager de proiect Ioan Groza, din partea Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, invita membrii comisiilor / structurilor de conducere din universităţi / facultăţi, cadrele academice să participe la desfăşurarea evenimentului, din perioada 23-25 ianuarie 2015, Predeal, hotel Piemonte, costurile de cazare (2 nopţi) şi masa fiind suportate din din bugetul proiectului POSDRU/155/1.2/S/139950. Persoană de contact era trecută acelaşi Ioan Groza.

Progamul se dorea a fi unul vast cu expuneri precum Reglementări privind organizarea şi funcţionarea Centrelor de Consiliere şi Orientare în Carieră din cadrul universităţilor (Vineri), Utilizarea programelor europene pentru finanţarea activităţilor de consiliere şi a stagiilor de practică sau Exemple de bună practică în funcţionarea Centrelor de Consiliere şi Orientare în Carieră (sâmbătă) ori Exemple de bună practică în activitatea de organizare şi derulare a stagiilor de practică (duminică). Numai că vineri prelegerile au fost sublime, dar au lipsit cu desăvârşire, iar sâmbătă la fel. Lucru care l-a dus în pragul disperării pe secretarul de stat Gigel Paraschiv, care l-a apostrofat pe managerul de proiect Groza. Drept urmare, duminică, în fine, au existat o serie de prezentări academice. Nu înainte însă de o noapte de pomină, mai ceva ca cea din 17 iunie 1462, când Vlad Ţepeş a atacat lângă Târgovişte armata lui Mehmed al II-lea. Iar dacă Ţepeş a atacat turcii lui Mehmet, Groza a dat năvală spre turcoaicele lui...cui or fi. Imaginaţi-vă stupoarea a câteva zeci de cadre universitare în momentul în care la cina din cadrul unui Proiect european POSDRU academic apar printre mese şi încep să danseze 3 dansatoare exotice, cu nurii aproape pe afară. Dar, deh, săracele dansatoare, probabil absolvente de vreun învăţământ superior, trebuiau îmbunătăţite şi integrate în dinamica pieţei muncii. Baskan Groza să trăiască, că nota de plată o achită fraierii de la UE. Apropos, nenea OLAF, tu ce părere ai?!”, scriu colegii de la cotidiantr.ro.

Repet, dacă aceste lucruri sunt adevărate, Ioan Ștefan Groza trebuie să plece din fruntea Direcției de Învățământ Superior a Ministerului Educației și Cercetării. Este jenant și imoral să amesteci folcloristele cu o conferință europeană. Și, mai mult, ar putea atrage răspunderea penală a celui acuzat, în condițiile în care procurorii DNA au început să lucreze serios pentru a investiga modul în care sunt cheltuiți banii europeni dedicați conferințelor academice. Ioan Ștefan Groza nu a oferit până acum nici o poziție publică legată de acest scandal, care capătă o amploare tot mai mare pe rețelele de socializare. Acest caz, la fel ca și cazul generalului Gabriel Oprea, din cauza căruia a murit un polițist de 28 de ani, arată că strategia punerii batistei pe țambal, nu mai poate funcționa în anul de grație 2015. Singura ieșire onorabilă dintre nurii folcloristelor ar fi o demisie de onoare. Să vedem cine are această onoare… dle templates freefilm online


Categoria: Opinii

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama