UBB

Thomas Ciulei participă la Comedy Cluj. Singura proiecție din România a filmului 2+2 va avea loc sâmbătă

Autor: Claudiu.Padurean din 13 octombrie 2015, Vizualizari: 1 438

Unica proiecție într-un cinematograf din România a 2+2, ultimul film al cineastului Thomas Ciulei, va avea loc în cadrul festivalului Comedy Cluj 2015, sâmbătă, 17 octombrie, de la ora 20.30, la cinematograful Florin Piersic. Cineastul a decis să retragă din cinematografele românești toate producțiile sale, precum și pe cele ale tatălui său, regizorul Liviu Ciulei.

Coproducție româno-germană, 2+2 este primul film de lung metraj ficțiune al lui Thomas Ciulei. Scenariul este scris de Thomas Ciulei împreună cu Akos Gerstner și în colaborare cu Marius Weber. Tot Thomas Ciulei este cel care a compus și muzica filmului. Din distribuția comediei fac parte actorii Marius Manole, Mihai Calotă, Cornel Scripcaru, Gabriel Spahiu, Răzvan Vasilescu și Sabrina Iașchevici.

“După 25 de ani, cred că ne putem permite o altfel de privire asupra trecutului, și tocmai aici intervine rolul comediei, să-ți ușureze, prin umor, reflecția asupra unui trecut pe cât de dureros, pe atât de absurd. Cred că există o generație întreagă de tineri care doresc să știe mai multe despre felul în care părinții lor au trăit înainte de 1989. De aceea mi se pare un film care se adresează mai degrabă publicului autohton decât celui străin. Apar în el sechelele noastre pe care poate numai noi le înțelegem cu adevărat. Vreau să cred că acest film își va găsi locul în felul în care ne raportăm la propriul trecut și felul în care înțelegem prezentul”, explică regizorul Thomas Ciulei.

Filmul explorează aventurile ghinioniste a doi prieteni buni, Oscar (interpretat de Marius Manole) și Tony (Mihai Calotă), care trăiesc într-o țară imaginară, Miranda, o dictatură în faliment. Oscar, un actor celebru, și Tony, regizor, s-au săturat și vor să fugă din țară. Prinși de Șeful Poliției Secrete, Popescu (Cornel Scripcaru), cei doi sunt obligați să facă un film publicitar despre parcul de distracții gulag „Mirandaworld” sau vor fi împușcați.

Obligat să îl joace pe Conducător, Oscar vrea să se sinucidă. Fiica securistului Popescu, Iulia (Sabrina Iașchevici), se îndrăgostește de Oscar și lucrurile se complică când ea vrea să îi ajute pe cei doi să fugă din țară. O comedie „al dente” despre aparențe și prietenii, iluzii și idealuri, dictatură versus libertate.

Proiecția din festival va avea loc în prezența echipei, respectiv a regizorului și producătorului Thomas Ciulei, scenaristului Akos Gerstner, actorului Puiu Mircea Lăscuș, pictorului de costume Cristi Marin și producătorului Europolis Film Cristian Varticuș. Thomas Ciulei va intra în dialog cu publicul după proiecția filmului.

Cineastul Thomas Ciulei a mai regizat filmele Plays the light at the Maxim (1990), Nebunia capetelor (1997), Ca o pasăre pe gard (1992), Grațian (1995), Asta e (2001), Podul de flori (2008). dle templates freefilm online


Categoria: Life Style / Cinema

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama