Riscurile şi oportunităţile asociate TTIP, dezbătute în Cluj-Napoca!

Autor: invitati din 29 septembrie 2015, Vizualizari: 1 091

Parteneriatului Trans-Atlantic pentru Comerț și Investiții (cunoscut sub acronimul TTIP în engleză) poate deveni unul dintre cele mai importante tratate de liber schimb din lume. Negocierile dintre UE și SUA cu privire la conținutul tratatului sunt momentan în derulare, dar au reușit să provoace dezbateri aprinse și să polarizeze opinia publică de pe ambele maluri ale Atlanticului.

Mulți critică lipsa de transparență a negocierilor și atrag atenția asupra riscurilor la adresa democrației, drepturilor sociale și standardelor alimentare și de mediu în cazul în care TTIP va fi adoptat. Alții, din contră, afirmă că TTIP va avea efecte pozitive asupra creșterii și investițiilor și subliniază nevoia de a defini standardele comerciale într-o lume care e din ce în ce mai competitivă.

În acest context, Friedrich-Ebert-Stiftung România (FES) organizează o dezbatere în cadrul seriei de Evenimente România Sustenabilă, având-o ca invitată pe Pia Eberthardt, de la “Corporate Europe Observatory” (CEO, www.corporateeurope.org), pentru a discuta despre impactul TTIP, despre riscurile și oportunitățile asociate acestuia.

Unde și când se va desfășura dezbaterea?

Vineri 2 Octombrie ora 16.00
Sala Robert Schuman
Facultatea de Studii Europene
str. Emmanuel de Martonne nr. 1, Cluj-Napoca

Despre vorbitor

Pia Eberhard activează în cadrul “Corporate Europe Observatory” (CEO, www.corporateeurope.org), un grup de cercetare și advocacy din Bruxelles interesat de procesul luare a deciziilor la nivelul UE. Pia Eberhard deține o vastă experiență în politica de investiții și politica comercială a UE, precum și în ceea ce privește lobby-ul corporatist pe aceste subiecte.

Vorbitorul este autor al studiului “Profitorii de pe urma nedreptății. Cum alimentează firmele de avocatura, birourile de arbitraj si finanțiștii boom-ul arbitrajului internațional”, care aruncă o privire asupra rolului industriei de arbitraj globale în disputele dintre stat și investitori.

Pia are un master în științe politice (de la Universitatea din Cologne) și un master în economie politică (Universitatea din Kassel).
Riscurile şi oportunităţile asociate TTIP, dezbătute în Cluj-Napoca!dle templates freefilm online


Categoria: VOX POLITICA

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama