Peste 5.200 de locuri de cazare în căminele Universității Babeș-Bolyai

Autor: Claudiu.Padurean din 26 septembrie 2015, Vizualizari: 1 035

Cazările în căminele studenţeşti din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB) au început ieri. În acest an, universitatea clujeană pune la dispoziția studenților 5.204 locuri de cazare.
”Studenţii se vor caza în cămine, în funcţie de anul universitar în care studiază și conform graficulului cazărilor stabilit prin Regulamentul cadru privind cazarea în căminele studențești”, spun reprezentanții universității clujene. Astfel, ieri au fost cazați toţi studenţii din anul I de studiu, nivel licență. Azi, sunt cazați toţi studenţii din anul II şi III de studiu, nivel licență, iar mâine studenţii din anul IV nivel licență, toți studenții de la master și cei care, din motive bine întemeiate, nu au reuşit să se prezinte în zilele stabilite la cămin.

Universitatea Babeș-Bolyai va pune la dispoziția studenților 5.204 locuri de cazare, în cele 17 cămine pe care le are în administrare. Regia de cămin variază de la cămin la cămin în funcție de gradul de confort și se încadrează între 100 – 170 RON/lună.

Pe perioada vacanţei de vară Direcţia Generală Administrativă a UBB a efectuat, pentru toate căminele universității, reparaţii, dezinsecții, dezinfecții şi igienizări pe coridoare, casa scării, oficii, fumoare, grupuri sanitare, săli de lectură, camere. În planul de execuţie al lucrărilor au fost cuprinse şi: amenajarea cabinelor pentru portari, înlocuirea obiectelor sanitare uzate, schimbarea instalației de apă, suplimentarea prizelor din sălile de lectură.

De asemenea, au fost întreprinse și o serie de lucrări de exterior: reparații tencuială, înlocuirea placajelor ceramice pentru scările de acces, refacerea finisajelor deteriorate, repararea elementelor de tinichigerie și refacerea perimetrală a trotuarelor de protecție cu asfalt și borduri noi. Valoarea totală a lucrărilor a fost de peste 1.440.000 RON, iar în prezent sunt în desfășurare achiziții pentru lenjerii, pilote, perne, saltele şi scaune. Toate căminele UBB sunt dotate cu săli de lectură, iar accesul la internet este gratuit.dle templates freefilm online


Categoria: Social

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama