www.AutoPieseonline24.ro


Constatin Stroe la RFI: Scandalul VW, un semnal pentru toţi contructorii auto

Autor: Claudiu.Padurean din 25 septembrie 2015, Vizualizari: 1 513

Scandalul emisiilor poluante ale automobilelor Diesel produse de grupul Volkswagen (VW) a lovit mediul de afaceri şi politic din Germania, iar analiştii avertizează că criza poate deveni principalul risc la care este expusă economia, mai periculos decât criza din Grecia, potrivit RFI România.
VW este cel mai mare dintre producătorii auto germani şi unul dintre principalii angajatori din ţară, cu peste 270.000 de salariaţi în Germania şi un număr chiar mai mare care lucrează pentru furnizori. Directorul general Martin Winterkorn a plătit deja preţul scandalului manipulării rezultatelor testelor de poluare ale automobilelor Diesel izbucnit în SUA şi şi-a anunţat demisia, iar analiştii evaluează acum impactul crizei asupra economiei germane.
Va fi un semnal pentru toţi constructorii auto, spune la RFI Constatin Stroe, preşedintele Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) şi preşedintele Dacia-Renault.

”Aş spune că nu va afecta direct nici pe plan global, nici pe plan european. După părerea mea va fi un semnal din care rezultă că o universitate din Virginia de Vest a descopeerit acest trucaj, fără să îşi propună în mod expres această ţintă. Ei căutau de fapt să vadă cum se comportă combustibilii alternativi – deci alte tipuri de motorine – pe motoare, faţă de combustibilul pe baza căruia i s-a dat certificatul de omologare pe acest autoturism. Şi au ajuns la ce ştim acum Deci va fi un semnal pentru toţi constructorii de automobile din lume”, a spus Constantin Stroe. El a adăugat că ”vreau să vă asigur că în industria de automobile în general se lucrează foarte serios. Şi dacă îmi permiteţi un comentariu, o opinie strict personală, cred că aici este opera unor specialişti, unor tehnicieni foarte bine pregătiţi, care probabil că s-au aflat sub presiunea unor termene de punere în piaţă a acestui motor şi atunci au găsit o soluţie care nu e la îndemâna oricui, pentru că nu e simplu să găseşti un soft care să fie implementat în softul general al automobilului. E o treabă destul de sofisticată... În plus, nu cred că reprezintă o ţintă pentru constructorii de automobile să caute să păcălească populaţia”.dle templates freefilm online


Categoria: Auto

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama