UBB

Winkler cere soluții unitare la problema refugiaților

Autor: Claudiu.Padurean din 2 septembrie 2015, Vizualizari: 858

Eurodeputatul UDMR Iuliu Winkler a cerut liderii PPE, cea mai importantă formațiune politică din Parlamentul European, să promoveze soluții europene comune la criza refugiaților. Iuliu Winkler a participat la Adunarea Politică a PPE.
În perioada 1-2 septembrie, la Bruxelles, a avut loc Adunarea Politică a Partidului Popular European (PPE). Formațiunea politică ce reunește partidele europene de centru-dreapta a inițiat o dezbatere detaliată cu privire la provocările europene cauzate de imigranții străini. În cadrul întâlnirii de marți, eurodeputatul UDMR Iuliu Winkler a declarat că poziția PPE trebuie să fie construită pe solidaritatea europeană și asumarea comună a responsabilității și nu separat de fiecare dintre cele 28 de state membre, așa cum se întâmplă acum.

„Trebuie să căutăm soluții europene la o criză care afectează întreaga UE. Soluțiile presupun numeroase măsuri concrete care trebuie să fie finanțate corespunzător. Trebuie să dezbatem, în procesul de adoptare a bugetului UE pe 2016, suplimentarea finanţării programelor şi agenţiilor europene cu atribuţii", a afirmat Iuliu Winkler în intervenția sa.

Europarlamentarul UDMR a subliniat totodată necesitatea adoptării unor măsuri eficiente în zonele de conflict, generatoare ale valurilor de refugiați, fără a pierde din vedere faptul că UE nu este singura responsabilă pentru gestionarea crizei. El crede că responsabilitatea primordială revine ONU. De asemenea, politicianul a reiterat că în contextul acestei crize a refugiaților, nu trebuie neglijat nici conflictul din Ucraina.

„Criza refugiaţilor ne duce cu gândul mai ales la Africa şi Orientul Mijlociu de unde provine majoritatea refugiaţilor, dar nu avem voie să neglijăm conflictul din Ucraina. Pentru România, Ungaria, Polonia, este important să fie pregătite pentru o turnură nefastă a acestui conflict care să genereze noi refugiaţi. Este important să ne îngrijim şi de comunităţile de români şi maghiari minoritari în Ucraina, victime ale conflictului” a declarat Iuliu Winkler în cadrul dezbaterii PPE.dle templates freefilm online


Categoria: Politica

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama