UBB

Pledoarie anti extremism în sănătate: homeopatie vs. alopatie

Autor: bianca.padurean din 7 iulie 2015, Vizualizari: 1 431

Pledoarie anti extremism în sănătate: homeopatie vs. alopatieAm aflat ce înseamnă biluţele homeopate la prima răceală mai serioasă a fetei mele. Cel mai de ajutor mi-au fost, însă, în tratamentul dermatitei atopice a băiatului (părinţii trecuţi prin asta ştiu despre ce vorbesc). Am ramas ataşată acestei metode terapeutice pentru că a funcţionat în 98% din cazuri.
Am trecut cu bine peste oprobiul bunicilor (dintre care o bunică a fost la viaţa ei asistentă medicală) care se uită şi acum cu neîncredere la metodele mele de a-mi creşte şi îngrijii copiii. Dacă aş fi ştiut de tratamentele homeopate când eram însărcinată, poate treceam mai uşor şi peste greţuri, dar şi peste problemele de circulaţie (varice, hemoroizi) etc. De ce vă zic toate acestea? Pentru că vreau să vă împărtăşesc o experienţă neaşteptată.

Pledoarie anti extremism în sănătate: homeopatie vs. alopatieMi-a fost dat să am o întâlnire providenţială, cu un om care are homeopatia în sânge, lăsată moştenire de părinţii săi: Michele Boiron. Da, Boiron ca şi pe cutiile de medicamente luate din farmacii! Nu ştiu de ce, dar tot timpul am crezut că Boiron este doar un alt mare producător de farmaceutice care are, printre altele, şi homeopatele în portofoliu, de dragul de a prinde o importantă “felie” din piaţă. Nimic mai fals. Laboratoarele Boiron sunt o afacere de familie. Părinţii doamnei Michele Boiron au fost şi ei farmacişti, foarte ataşaţi de homeopatie. Atât de ataşaţi, încât în farmacia lor vindeau exclusiv remedii homeopate. Michele Borion, la vremea bacalaureatului, îşi dorea să devină profesoară de engleză, însă s-a răzgândit şi a călcat pe urmele părinţilor. Când a venit vremea să preia afacerea părinţilor din Lyon, Michele nu era de acord ca pacienţilor să le fie oferite doar remedii homeopate. După 10 ani de muncă în farmacia părinţilor, că şi-a cumpărat propria farmacie, în care vindea doar remedii alopate. A mai trecut o vreme până când doamna Boiron a decis să facă ceva de neimaginat pentru clienţii francezi: să dea sfaturi legate atât de medicamentele clasice, acolo unde se pretează, dar şi să elibereze homeopate, în acelaşi timp. “Când vedeam mame cu copii mici care veneau în fiecare săptămână cu un alt fel de antibiotic prescris, am început să le recomand homeopate. Când problemele de sănătate cereau, recomandat alopate. Eu cred că cele două nu pot fi disociate şi se pot folosi împreună pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii pacienţilor. Recomand cu încredere homeopatele pentru că raportul beneficii/riscuri este unul foarte bun”, spune cu convingere Michele Boiron.

În lume, medicamentele cel mai des prescrise sunt antiinflamatoriile, antibioticele, antihistaminicele, cele pentru răceală şi cele folosite în chimioterapie. Potrivit farmacistei Michele Boiron, homeopatele şi medicamentele clasice pot fi prescrise de medici, recomandate de farmacişti şi folosite împreună de paceinţi. Acesta este mesajul pe care doamna Boiron a dorit să îl transmită celor peste 300 de farmacişti cu care s-a întâlnit în aceste zile la Cluj-Napoca. De asemenea, ea consideră că rolul farmacistului nu este acela de agent de vânzări pentru diferite companii farmaceutice, ci acela de a acorda cel mai bun sfat pentru pacienţii care li se adresează. Oare ce corporatist din lumea farmeceuticelor promovează aşa ceva?dle templates freefilm online


Categoria: Opinii

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama