UBB

Arte martiale japoneze la Muzeul de Artă

Autor: daniel.sarbu din 17 decembrie 2009, Vizualizari: 1 072

Arte martiale japoneze la Muzeul de ArtăCompania de teatru ART ACT Cluj, invită publicul, vineri 18 decembrie, de la ora 19, la vernisajul expoziţiei “Spiritul lui Budo. Istoria Artelor Marţiale Japoneze”, un adevărat eveniment cultural al acestui sfârşit de an de la Muzeul de Artă din Cluj.
Expoziţia este organizată în colaborare de Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Ambasada Japoniei în România, Japan Foundation, Compania de Teatru „Art Act” şi marchează încheierea seriei de evenimente culturale desfăşurate în cadrul „Anului prieteniei dintre Japonia şi ţările dunărene” şi a împlinirii a 50 de ani de la restabilirea relaţiilor diplomatice dintre Japonia şi România. Va fi prezent Excelenţa Sa domnul Natsuo Amemiya, ambasadorul Japoniei în România. Vernisajul va include şi o demonstraţie de Kendo susţinută de membrii Clubului sportiv„Isshin Cluj-Napoca”.

Expoziţia conţine două secţiuni din care prima va cuprinde arme tradiţionale japoneze, armuri, căşti şi alte accesorii de luptă care ilustrează evoluţia acestora din secolul al VIII-lea pînă în secolul al XIX-lea. Cea de-a doua secţiune va ilustra reorganizarea artelor marţiale începută în secolul al XIX-lea şi continuată în secolul al XX-lea, cu modificările corespunzătoare ale echipamentelor de luptă dar cu păstrarea spiritului artelor marţiale în viaţa cotidiană a Japoniei de azi.

Cu prilejul acestei expoziţii, în data de 7 ianuarie 2010, orele 19, la Muzeul de Artă Cluj-Napoca va avea loc un recital de poezie şi proză japoneză susţinut de Ramona Dumitrean, actriţă la Teatrul Naţional Cluj şi un recital de muzică japoneză interpretată de mezzosoprana Lavinia Bocu.dle templates freefilm online


Categoria: Cultura

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama