UBB

Plângere penală și în contenciosul administrativ împotriva Premierului Victor Ponta

Autor: invitati din 21 ianuarie 2015, Vizualizari: 1 218

de Mihai Seplecan

Deși a fost notificat din vreme și în mod repetat, atât în scris, cât și public, cu privire la necesitatea organizării de alegeri anticipate pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj, Premierul Victor Ponta a ales să nu respecte legea. Motiv pentru care azi, prin domnul avocat Mihai Neamț, conform celor anunțate cu ocazia fiecărei notificări și ieșiri publice, am depus plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, împotriva numitului Ponta Victor-Viorel, Prim-Ministru al României, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, prevăzută şi pedepsită de art. 297 alin. (1) din Codul Penal.
Prin domnul avocat Ovidiu Podaru, după desfășurarea turului II al alegerilor prezidențile, am notificat în scris Instituția Prefectului Cluj, Ministrul de Interne și pe premierul Victor Ponta să poftească să respecte legea și să facă diligențele necesare desfășurării alegerilor anticipate pentru funcția de președinte al CJ Cluj. Am solicitat și prin intervenții publice ca, până la începutul lunii decembrie a anului trecut, să se adopte o hotărâre de Guvern prin care să stabilească, cel mai târziu la jumătatea lunii ianuarie a anului 2015, conform prevederilor Legii nr. 215/2001 (art. 102 ind. 1, coroborat cu art. 69 alin. 2 și art. 69 alin. 5 coroborat cu art. 9 din Legea nr. 67/2004), a datei de desfășuare a alegerilor parțiale pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj. Fiind vorba despre alegeri parțiale generate de o situație prevăzută de Legea administrației publice, respectiv cea privind Statutul aleșilor locali, data desfășurării alegerilor trebuie să se stabilească cu cel puțin 35 de zile înaintea votării (art. 9 din Legea 67/2004).
S-a așteptat suficient ca Primul Ministru al Guvernului României să binevoiască să aplice legea în județul Cluj și să emită Ordonanța de Urgență care să stabilească data alegerilor anticipate pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Cluj, dar domnia sa a ales să încalce și de această dată legea. Motiv pentru care ne-am adresat Justiției și dorim tragerea la răspundere penală a numitului Victor-Viorel Ponta pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.
Nu numai județul Cluj este în această situație, aceasta generalizându-se la nivel național. Liderii PSD sunt în degringoladă, având de condus un partid pe cale de a se scinda, după ce au pierdut președinția – de aceea încearcă, indiferent de costuri, că nu sunt banii din buzunarele lor, să se mențină la putere la nivel local și național. În loc să vadă interesul cetățeanului ca fiind prioritar, se agață de putere. Situația din județul Cluj: cu proiecte blocate, fără o majoritate stabilă care să poată decide prioritățile de dezvoltare șamd, este identică în aproape județele din România. Îi îndemn pe colegii din alte județe în care nu s-au organizat alegeri parțiale și unde Premierul Victor Viorel Ponta a ales să încalce legea, să ne urmeze exemplul și să îl acționeze în judecată pe acest politician fără nici un respect față de legi și banii românilor.
Menționez că împotriva numitului Ponta Victor-Viorel s-a deschis și o acțiune în Contenciosul Administrativ, prin avocat Ovidiu Podaru, pentru încălcarea Legii administrației publice – Statutul aleșilor locali. I s-a atras deseori atenția să nu își bată joc de banii publici, să nu-i risipească așa cum s-a obișnuit, pentru toanele și interesele sale. Dacă ar fi organizat alegerile parțiale odată cu turul II al alegerilor prezidențiale s-ar fi economisit aproape un milion de euro din banii publici. Este un motiv întemeiat să-i fie imputați. Poate așa, în sala de judecată, află și domnia sa ce conține Legea și de ce anume trebuie respectată.dle templates freefilm online
Sursa: Mihai Seplecan More: Copreședinte executiv PNL Cluj

Categoria: VOX POLITICA

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama