UBB

A ajuns și Gheorghe Vușcan, prefectul Clujului, la vorbele mele

Autor: invitati din 19 ianuarie 2015, Vizualizari: 988

de Mihai Seplecan

Cât timp și câți bani publici s-ar fi economisit dacă domnul Gheorghe Vușcan, Prefectul județului Cluj, ar fi luat aminte gospodărește și nu politicianist asupra neregulilor pe care le-am semnalat încă de anul trecut cu privire la modul în care se derulează anumite proiecte al CJ Cluj?
Nu o dată i-am explicat domnului prefect de ce Clujul are nevoie de o majoritate stabilă care să dea soluții pentru ca Aeroportul Internațional Cluj să nu intre în insolvență, pentru a se finaliza groapa de gunoi și a se demara proiecte pe fonduri europene precum Terminalul intermodal pentru care CE a alocat fonduri județului nostru și pentru a se recondiționa și asfalta drumuri șamd. Mare păcat că a ales să joace după interesele PSD Cluj și nu ale clujenilor. De aceea ne-am ales cu luni pierdute în care nu s-a mai putut face nimic pentru a se depune proiecte, pentru a se atrage fonduri pentru investiții – practic putem vorbi despre obstrucționarea dezvoltării durabile a județului nostru. Numai anul trecut am avut 63 de intervenții publice pe aceste teme. Sunt primul care am atras atenția că lucrurile nu funcționează la Proiectul CMID Cluj, că sunt ascunse opiniei publice rapoarte de activitate și expertize nefavorabile. Am demonstrat public cum lipsa poftei de lucru a decidenților din CJ Cluj riscă să ne văduvească de părți din patrimoniu la Aeroportul Internațional Cluj. Că interese obscure sunt cele care stau la baza dorinței unora de a falimenta acest obiectiv strategic al județului. Tot de aici pornind și obstrucționarea Proiectului Terminalului Intermodal-Cargo.
Din păcate, aceste sesizări nu au prea fost luatea în seamă la început. S-a ales calea de a fi numit scandalagiu. Dar după ce am informat opinia publică sistematic, acum se vede că doar frica păzește pepenii. Și că am avut dreptate să cer depolitizarea activității Instituției Prefctului Cluj.
La sfârșitul săptămânii trecute, domnul Gheorghe Vușcan mi-a dat în sfârșit dreptate și a acuzat public incompetența CJ Cluj. A ajuns și domnia sa la vorbele mele: riscăm să pierdem 71 de milioane de euro la Aeroport. Este vorba doar despre Proiectul Intermodal și despre modul fals în care CJ Cluj își argumentează lipsa de interes față de acesta, deși el este în derulare în condiții similare atât în Mureș, cât și în Timiș.
Profit de mintea de pe urmă a domnului prefect Gheorghe Vușcan pentr a-l ruga să exprime un punct de vedere la fel de clar și în ceea ce privește Proiectul Centrului de Management Integrat al Deșeurilor Cluj – care este deja rușinea județului nostru. Un punct de vedere ar fi necesar cu privire la posibilitarea de a pierde părți importante din patrimoniul CJ Cluj - din cauza faptului că nu este pusă în aplicare o decizie judecătorescă definitivă cu privire la calea de rulare și parcarea de la Aeroportul Internațional Cluj, precum și ceea ce se întâmplă cu Castelul Goga. La fel cu privire la falimentarea voită a Clujanei și cu folosirea în scop de sinecuri politice a posturilor de la Direcția județeană de protecție a copilului Cluj.
Până atunci eu nu mă las și nu-i las pe clujeni – prin ce mijloace am la dispoziție voi sesiza în continuare neregulile constatate până când cei vinovați de risipirea banului public vor ajunge să plătească într-un final.dle templates freefilm online
Sursa: Mihai Seplecan More: Copreședinte executiv PNL Cluj

Categoria: VOX POLITICA

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama