UBB

Crucea Tineretului a ajuns la Cluj

Autor: Claudiu.Padurean din 26 octombrie 2014, Vizualizari: 1 331

Crucea Tineretului a ajuns la ClujTinerii din Cluj au întâmpinat, în această seară, Crucea Tineretului. Este vorba de o cruce sfințită în anul 1984 de către Sfântul Ioan-Paul al II-lea, Papă al Romei, și trimisă în pelerinaj în întreaga lume, pentru a vesti Zilele Mondiale ale Tineretului. Crucea de lemn, înaltă de patru metri, însoțită de o icoană a Maicii Domnului, sfințită, de asemenea, de Sfântul Ioan-Paul al II-lea în anul 2003, a fost primită solemn în catedrala Schimbarea la Față, de pe Bulevardul Eroilor. De la ora 18.00, a fost oficiată Sfânta Liturghie, de către pr. Anton Crișan, rectorul catedralei. De la ora 19.30, tinerii din Cluj au fost invitați la un program de Adorație Euharistică.
De la ora 21.00, ei vor porni în procesiune spre catedrala în construcție a Martirilor și Mărturisitorilor Credinței din secolul XX. Crucea Tineretului va fi primită în capela Sfântul Iosif. De la ora 22.00 va avea loc Venerarea Crucii și a icoanei Maicii Domnului.

Luni, 27 octombrie, de la ora 06.45, va avea loc Sfânta Liturghie în Capela Sfântul Iosif, urmată, de la ora 09.00, de Sfânta Liturghie Arhierească, oficiată de PS Florentin Crihălmeanu, episcopul Eparhiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolică de Cluj-Gherla. Crucea Tineretului va putea fi venerată la Capela Sfântul Iosif până la ora 18.00, când credincioșii vor porni în procesiune până la Biserica Piaristă (a Universității), unde Crucea Tineretului și icoana Maicii Domnului vor fi preluate de comunitatea romano-catolică din Cluj-Napoca. De la ora 19.00, în Biserica Piariștilor va avea loc Sfânta Liturghie, în limba maghiară și rit latin, urmată de Adorație Euharistică, de la ora 20.30. Crucea Tineretului și icoana Maicii Domnului vor rămâne în Biserica Piariștilor până marți seara.

În ziua de marți, 28 octombrie, sunt programate Sfânta Liturghie în limba maghiară, de la ora 09.00, precum și Sfânta Liturghie, în limba română, de la ora 18.00. Pelerinajul Crucii Tineretului și al icoanei Maicii Domnului va continua în Eparhia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică de Maramureș și în Dieceza Romano-Catolică de Satu Mare. Miercuri, ea va fi primită de comunitatea catolică de ambele rituri din Sighetu Marmației.

Pelerinajul Crucii Tineretului în România se va încheia în data de 1 noiembrie. Pelerinii vor vesti atât Ziua Mondială a Tineretului, care va avea loc în 2016 în Cracovia, Polonia, cât și Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic care va avea loc la Cluj-Napoca, în 22 – 26 iulie 2015. Ziua Mondială a Tineretului este un eveniment instituit de Sfântul Ioan-Paul al II-lea, organizat de Biserica Catolică din întreaga lume din trei în trei ani. În 2013, Ziua Mondială a Tineretului a fost organizată în Rio de Janeiro, Brazilia.dle templates freefilm online


Categoria: Spiritualitate

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama