UBB


Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a solicitat dizolvarea Parlamentului

Autor: octavian.sergentu din 10 decembrie 2009, Vizualizari: 1 151

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a solicitat dizolvarea Parlamentului
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a solicitat dizolvarea imediată a Parlamentului, ca urmare a eşecului privind alegerea preşedintelui.
Deputatul comunist Vadim Mişin a cerut, de asemenea, organizarea de alegeri legislative anticipate. Ideea a fost respinsă de preşedintele interimar, Mihai Ghimpu, deoarece, potrivit Constituţiei, Legislativul nu poate fi dizolvat de două ori în acelaşi an.
Parlamentul Republicii Moldova nu a reuşit să aleagă un nou preşedinte. Singurul candidat, Marian Lupu, a obţinut doar 53 de voturi, cu 8 mai puţin decât ar fi fost necesare, ca urmare a boicotului la care a recurs Partidul Comuniştilor. Potrivit Constituţiei Republicii Moldova, acest al doilea eşec în actuala legislatură de a alege preşedintele va conduce la organizarea de alegeri anticipate.
Pe de altă parte, partidul Comuniştilor din Republica Moldova este în prag de sciziune. Cel puţin 16 lideri din filialele locale din Nisporeni ale Partidului Comuniştilor se pregătesc să treacă la Partidul Democrat, susţine preşedintele de onoare al Partidului Democrat din Republica Moldova, Dumitru Diacov.dle templates freefilm online
Sursa: Rador, jurnal.md

Categoria: International

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama