UBB

Ghinion, ieșiri în decor, dar și evoluții excelente ale juniorilor Napoca Rally Academy în Super Rally

Autor: Dan.Porcutan din 27 iulie 2014, Vizualizari: 1 003

Chiar dacă Raliul Moldovei a fost unul plin de ghinion pentru Napoca Rally Academy, juniorii echipei au reușit să adune experiență utilă pe specialele de macadam din etapa a cincea a Campionatului Național de Raliuri.
Ghinion, ieșiri în decor, dar și evoluții excelente ale juniorilor Napoca Rally Academy în Super RallyPentru juniorii Napoca Rally Academy, Raliul Moldovei a fost o etapă care nu a început pozitiv, dar care s-a terminat cu evoluții bune. Aflați la primul raliu cu modelul Peugeot 208 R2, Florin Tincescu și Iulian Nicolaescu au fost nevoiți să abandoneze după ce planetara mașinii s-a rupt pe prima probă specială.
“Începutul nu a fost cel mai bun, dar important este că vom continua sâmbătă în super rally. Nu avem un obiectiv pentru această etapă, dar este important să parcurgem cât mai multi kilometri”, a spus Florin Tincescu, la finalul zilei de vineri.

Pe speciala următoare este rândul echipajului Simone Tempestini / Dorin Pulpea să abandoneze, de data aceasta în urma unei ieșiri în decor.
“Nu a fost nimic grav, dar nu am reușit să punem mașina singuri pe drum. Am făcut o greșeală acum, dar și noi mergem mai departe în super rally”, a spus juniorul NRA, după prima zi din Raliul Moldovei.

Și pentru Marco Tempestini ziua a fost una cu ghinion încă de pe prima proba specială când s-a rupt o valva.
“Am oprit pe probă pentru a schimba roata și am pierdut peste cinci minute. Nu mai avem șanse la podium acum, dar este important să continuăm într-un ritm cât mai bun”, a spus și Marco Tempestini, care a terminat prima zi pe locul 14.

Bogdan Marișca și Marc Banca au avut un început prudent, pilotul Napoca Rally Academy nefiind mulțumit de setările alese.
“Am făcut câteva modificări după prima specială și apoi lucrurile au mers puțin mai bine. Suntem pe cinci după prima zi și vom încerca să creștem ritmul sâmbătă”, a spus Bogdan Marișca.

Revenit în raliu pentru etapa a cincea a sezonului, echipajul Alex Mirea / Dragos Despinoiu a început cu o ușoară ieșire în decor, dar în final a terminat prima zi pe locul doi la Cupa Dacia și la clasa 9.
“Nu am mers demult pe macadam și am făcut o greșeală. Am avut noroc însă și am ajuns în parcul de service fără probleme. Sunt bucuros că am putut continua raliul”, a spus Alex Mirea.

Nici ziua de sâmbătă nu a fost una cu mult mai bună pentru Napoca Rally Academy, dar juniorii NRA au obținut rezultate excelente în super rally. Simone Tempestini a terminat în top 3 o serie de probe și le-a câștigat pe ultimele doua.
“Am făcut maximum ce se putea aici după ieșirea în decor de vineri. Nu a fost cel mai bun raliu, dar sunt mulțumit de evoluția avută sâmbătă și avem un punct bun de plecare pentru următoarele etape”, a mai adăugat Simone Tempestini.

Florin Tincescu a avut o evoluție excelenta sâmbătă când l-a învins pe 6 probe speciale pe favoritul local, Adrian Raspopa.
“Îmi place foarte mult noua mașină și sunt mulțumit de ritmul avut sâmbătă. Pentru mine cel mai important este să parcurg kilometri cu mașina și sunt mulțumit cu evoluția de pe ultimele probe”, a spus Florin Tincescu.

Pentru Marco Tempestini și Toni Avram raliul s-a terminat pe prima proba a zilei de sâmbătă, iar pentru Bogdan Marisca și Marc Banca pe speciala a opta, cu probleme la motor, după ce au ajuns până pe poziția a treia în clasamentul general.

Alex Mirea a avut un ritm bun și sâmbătă, iar la finalul raliului s-a clasat pe doi la Cupa Dacia și clasa 9.
“Sunt bucuros că am terminat acest raliu și acum scorul este egal, 1 – 1 , în duelul cu Bogdan Barbu. Sper să preiau conducerea la următoarea etapă”, a spus la final Alex Mirea, care a terminat pe podium și în clasamentul 2WD.

Invitații speciali ai echipei Napoca Rally Academy la Raliul Moldovei au fost Mateo Garralda, antrenorul echipei de handbal Știința Bacău, unul dintre cei 3 handbaliști din istoria handbalului european care a reușit să câștige Cupa Europeană la Handbal cu 3 echipe diferite, Ionuț Rotaru, coordonatorul echipei, și Monica Roșu, campioana olimpică la gimnastică. Cei trei au participat la shakedown-ul oficial și au descoperit senzațiile trăite de un copilot alături de piloții Napoca Rally Academy.

Următoarea provocare din Campionatul Național de Raliuri Dunlop este Raliul Iașului, programat în primul weekend din septembrie. Pentru Simone Tempestini și Dorin Pulpea urmează Raliul Finlandei, în weekendul 31 iulie – 3 august, etapă care contează în Junior WRC, iar pentru Florin Tincescu și Iulian Nicolaescu urmează participarea în Barum Czech Rally Zlin, în weekendul 29 – 31 august, etapa în Junior ERC.dle templates freefilm online


Categoria: Sport

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.
FeleacuReclama

Reclama