UBB

Depozit de Timp Liber la Fabrica de Bere din Turda

Autor: Claudiu.Padurean din 15 iulie 2014, Vizualizari: 992

Depozit de Timp Liber la Fabrica de Bere din TurdaFosta Fabrică de Bere din Turda găzduiește workshop-ul cu titlul „Depozitul de Timp Liber. Structuri de lemn la Fabrica de Bere din Turda”, un proiect iniţiat de Centrul Raţiu pentru Democraţie sub coordonarea prestigioasei Fundaţii Pro Patrimonio şi dedicat comunităţii locale.
”Workshopul se adresează tinerilor profesionişti şi studenţilor în anii terminali în domeniul arhitecturii, ingineriei structurale şi peisagisticii. Obiectivele workshopului sunt de a completa facilităţile oferite de Fabrica de Timp Liber (viitorul Centru Comunitar ridicat în incinta fostei Fabrici de Bere) printr-un nou spaţiu în aer liber, precum şi de a transforma într-un loc plăcut curtea Fabricii pentru beneficiul comunităţii unde se vor putea practica sporturi în aer liber. De asemenea, se doreşte oferirea unei scene deschise destinate spectacolelor Atelierului de Teatru „Ion Raţiu” şi concertelor.

10 tineri arhitecţi, studenţi sau absolvenţi ai facultăţilor de profil din Cluj-Napoca (Universitatea Tehnică Cluj-Napoca), Bucureşti (Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu), Iași (Facultatea de Arhitectură G.M. Cantacuzino) şi 3 peisagişti absolvenţi ai L'école supérieure d'architecture des jardins et des paysages Paris vor ridica în curtea fostei Berării din Turda un pavilion multifuncţional destinat concertelor şi spectacolelor în aer liber”, spun reprezentanții Centrului Rațiu pentru Democrație.

Fundaţia Pro Patrimonio prin arh. Şerban Sturdza, arh. Oana Androi, arh. Ruxandra Sacaliş si ing. Marius Şoflete au coordonat partea de arhitectură și structură.

Şerban Sturdza este unul dintre cei mai respectaţi arhitecţi români, specialist în restaurarea clădirilor de patrimoniu. Din portofoliul său fac parte, printre altele, amenajarea vestigiilor dacice (sec.I AD) şi a celor două biserici rupestre datând din sec.al XVII-lea din satul Şinca Veche, la poalele munţilor Făgăraş (2011), realizarea proiectului librăriei Cărtureşti din Bucureşti de pe strada Verona nr.13, fostă reşedinţă a lui Dimitrie Alexandru Sturdza, preşedinte al partidului liberal, preşedinte al Academiei Române și de patru ori prim-ministru al României (2012), precum şi realizarea standului României de la Târgul Intenaţional de Carte LIBER 2011 - Madrid.

Workshopul „Depozitul de Timp Liber. Structuri de lemn la Fabrica de Bere din Turda” se va desfăşura în perioada 14-27 iulie.

Fundaţia Pro Patrimonio este o organizaţie neguvernamentală cu filiale în Marea Britanie, Franţa şi Statele Unite, înfiinţată în anul 2000. Obiectivele fundației sunt salvarea, conservarea şi restaurarea moştenirii arhitecturale şi culturale. Pro Patrimonio activează şi în zona de advocacy pentru protejarea patrimoniului, învățând cetățenii să aprecieze valoarea moștenirii culturale. De asemenea, fundaţia oferă sprijin pentru restaurarea şi repunerea în folosinţă a clădirilor istorice și introducerea lor în circuitul cultural şi economic şi promovează meşteşugurile şi tehnicile tradiţionale din construcţii.

Fabrica de Timp Liber este o iniţiativă a Centrului Raţiu pentru Democraţie destinată promovării implicării sociale a membrilor comunităţii şi voluntariatului. Scopul acestui proiect este de a conecta tinerii din Turda cu diverse organizaţii internaţionale cu scopul dezvoltării personale. Sub cupola Fabricii de Timp Liber va funcţiona şi un Centru Comunitar pentru diverse activităţi destinate tinerilor.dle templates freefilm online
Sursa: foto: Wikipedia

Categoria: Cultura

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama