UBB

Cătălina Ștefănescu: „Euro-parlamentarii lui Băsescu au vândut interesul României”

Autor: invitati din 11 mai 2014, Vizualizari: 1 230

Parlamentarul PSD, Cătălina Ștefănescu, a lansat un atac dur la adresa președintelui Traian Băsescu.
Cătălina Ștefănescu: „Euro-parlamentarii lui Băsescu au vândut interesul României”Întrebare: Am intrat în campania electorală pentru alegerile europarlamentare și bătălia se anunță a fi destul de susținută. Cum vedeți campania până acum?

Răspuns: Alegerile europarlamentare nu s-au bucurat niciodată de o expunere mediatică foarte mare. Cu toate acestea, importanța lor este destul de mare, dacă ne gândim că familia europeană care va câștiga aceste alegeri va contura politicile publice pentru perioada 2014-2020. În țara noastră, bătălia se dă în teritoriu, în fiecare sat, comună, orășel de provincie. Cred că acum fiecare organizație își calibrează puterile pentru prezidențialele din toamnă, dar în același timp se încearcă informarea alegătorilor asupra importanței votului lor. În țară, peste tot pe unde am mers, în colegiul meu din Teleorman, la Dâmbovița, astăzi la Cluj, am întâlnit organizații entuziaste, implicate 100% în campanie. Totuși, ca reprezentant al tinerilor din politică, mi-aș dori să văd mai multe dezbateri pe teme de interes european, pe programele politice pe care le propun marile familii europene și ce impact pot avea ele asupra micilor comunități din țara noastră. Totuși, nu pot să ascund faptul că sunt mâhnită de modul în care președintele țării se implică în aceasta campanie. În loc să discutăm despre programe și proiecte europene, în fiecare seară, la 18:30, așteptăm să iasă președintele cu noi și noi atacuri. Sunt sătulă, și cred că și majoritatea românilor sunt sătui de acest mod abuziv al președintelui de a face campanie de la pupitrul Cotrocenilor. Ce este și mai grav este faptul că mai multe partide se aliniază în spatele președintelui și preiau mesajele sale de campanie. PDL, PMP, PNȚ-CD, Forța Civică și mai nou, chiar PNL formează ”Coaliția Băsescu” despre care se spune că are ca scop instalarea lui Crin Antonescu la președinție și a lui Traian Băsescu la Palatul Victoria. Deci, se poate spune că această campanie funcționează pe doi poli: pe de o parte Alianța PSD-UNPR-PC, și de cealaltă parte avem Coaliția Băsescu.

Întrebare: De ce ar trebui românii să voteze PSD?

Răspuns: PSD, alături de partenerii săi, PC și UNPR, propune trei mari angajamente: 1) Tratament egal pentru România în Uniunea Europeană, 2) Respect pentru români în Europa și 3) Fonduri europene pentru România. Fiecare dintre cele trei teme va reprezenta o direcție de acțiune a europarlamentarilor PSD în Parlamentul European. România este astăzi unul dintre cei mai mari contribuitori la bugetul Uniunii Europene, însă nu primim respectul cuvenit în Europa. Amânarea aderării la spațiul Schengen din cauza obiectivelor politice de scurtă durată a politicienilor europeni, arată că țara noastră nu este respectată îndeajuns.

România a avut mult de suferit și de pe urma lobby-ului negativ făcut chiar de către unii europarlamentari români. Euro-parlamentarii lui Băsescu au vândut interesul României pentru a-i salva scaunul. Cel mai grav gest de atunci a fost solicitarea Monicăi Macovei de sancționare a României prin suspendarea dreptului de vot în Consiliul European. Iar acum, toți acești euro-parlamentari cer din nou votul românilor. Cei 7,4 milioane de români care au votat pentru demiterea președintelui Băsescu au acum ocazia să-i sancționeze la vot pe cei care au făcut propagandă în Europa și au intoxicat cu minciuni oficialii europeni. Europarlamentarii PSD, alături de cei ai UNPR și se vor implica activ în conturarea politicilor publice activ la modul în care se definesc politicile publice ale Uniunii Europene. Politica agricolă, politica de energie, politica de transporturi reprezintă pilonii construcției economice a Uniunii Europene, și ai relansării României.

Am mare încredere în candidații noștri. Sunt ferm convinsă că dacă vom avea mai mulți social-democrați din partea PSD în Parlamentul European, România va fi mai respectată în Europa și va fi tratată cu adevărat ca un membru cu drepturi egale în cadrul Uniunii Europene.

Întrebare: Ce ne puteți spune despre candidații PSD?

Răspuns: Lista de candidați ai PSD-UNPR-PC cuprinde nume cunoscute, actuali euro-parlamentari, foști miniștri, tineri și politicieni cu experiență. Lista o deschide Corina Crețu, actual europarlamentar și vicepreședinte al grupului S&D. Corina Crețu a fost una dintre cele mai vehemente voci din Parlamentul European care a condamnat atacurile extremiste îndreptate împotriva românilor. Ecaterina Andronescu este cunoscută de românii din toate colțurile țării. Cătălin Ivan, actualul lider al delegației PSD la Bruxelles a sancționat dezinformările și minciunile lansate de reprezentanții PDL și PPE în vara anului 2012. Îi mai avem pe listă pe Dan Nica, fost ministru al Comunicațiilor, pe Daciana Sârbu, care militează pentru o alimentație sănătoasă. Pentru zona Clujului îi avem pe Corina Crețu și pe Ioan Mircea Pașcu, deci se poate spune că aveți un oraș foarte bine reprezentat la Bruxelles.

Întrebare: Sunteți vicepreședinte al TSD. Cum vedeți rolul aripilor de tineret ale partidelor în campania pentru europarlamentare?

Răspuns: TSD reprezintă catalizatorul în orice campanie electorală. Tineretul Social-Democrat organizează cele mai de amploare și energice evenimente, mitinguri și acțiuni. Tinerii, în general au capacitatea de a mobiliza și de a se mobiliza în campanie. Ei stau în stradă, organizează caravane în sate, comune, vorbesc cu oamenii, transmit mesajul partidului. Să nu uităm că președintele PSD, Victor Ponta și-a început cariera politică la TSD, la fel ca și Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătății.

Cu toate acestea, nu putem ignora faptul că tinerii au cea mai slabă prezență la vot, în special la alegerile europarlamentare. Cea mai mare confruntare a societăţii românești din punct de vedere politic o reprezintă problema absenteismului tinerilor la urnele de vot şi neimplicarea lor în politică. Eu cred ca aici trebuie să intervină aripile de tineret ale partidelor, să organizeze sesiuni de informare, acțiuni educative, să își asume rolul pe care îl pot avea în societate. De altfel, activitatea noastră la TSD nu este completă până când nu reușim să creștem organizația, să aducem noi membri, să ajungem în toate colțurile țării cu mesajul nostru.dle templates freefilm online


Categoria: VOX POLITICA

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama