UBB

Ritualuri creștine din Săptămâna Mare. Episcopul greco-catolic a spălat picioarele a 12 studenți teologi

Autor: Claudiu.Padurean din 17 aprilie 2014, Vizualizari: 1 168

Ritualuri creștine din Săptămâna Mare. Episcopul greco-catolic a spălat picioarele a 12 studenți teologiSăptămâna Mare este perioada în care vechi ritualuri sunt puse în practică, pentru a aminti de sacrificiul Mântuitorului. În Joia Mare, episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, a spălat picioarele a 12 studenți la Teologie.
El a făcut acest gest în amintirea lui Isus Cristos, care a spălat, în semn de smerenie, picioarelor celor 12 apostoli, înainte de a începe Cina cea de Taină. Teologii spun că acest gest exprima o mare umilință, deoarece, în Antichitate, el era rezervat sclavilor.

Cu o zi înainte, zeci de credincioși greco-catolici au participat la o procesiune care a pornit din Piața Unirii și care s-a încheiat la catedrala Schimbarea la Față, de pe Bulevardul Eroilor. Procesiunea a inclus un tânăr care a purtat o cruce și care l-a reprezentat pe Isus Cristos pe Calea Crucii, doi legionari romani, dar și alți oameni care au dus mici bucățele de hârtie, în formă de cruce, pe care le-au prins de crucea de lemn în catedrala clujeană, ca o reamintire a faptului că Mântuitorul ne ajută pe fiecare să ne ducem crucea proprie.dle templates freefilm online


Categoria: Spiritualitate

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama