UBB

Mitropolia Ortodoxă a Clujului va cumpăra un apartament pentru romii evacuați de pe strada Coastei

Autor: Claudiu.Padurean din 16 aprilie 2014, Vizualizari: 744

Mitropolia Ortodoxă a Clujului se va implica în sprijinirea familiilor de romi evacuate de pe strada Coastei, a anunțat chiar mitropolitul IPS Andrei Andreicuț. El a declarat că, în acest an, Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului și Clujului va cumpăra, din resursele de care dispune, un apartament pentru o familie din cele evacuate.
IPS Andrei Andreicuț este de părere că soluția pentru integrarea familiilor de romi este readucerea lor în oraș și a afirmat că mutarea lor în casele construite în apropierea gropii de gunoi de la Pata Rât a reprezentat o traumă. Gestul mitropolitului ortodox din Cluj vine în contextul în care soluția mutării romilor din locuințele lor improvizate și ilegale de pe strada Coastei în zona gropii de gunoi a fost criticată, prin intermediul unei scrisori deschise, și de un grup de lideri religioși din Marea Britanie.

Alte critici au fost formulate de diferite organizații ale societății civile, precum Amnesty International. Decizia mutării romilor de pe strada Coastei a fost luată de către fostul primar al Clujului, Sorin Apostu.

Acesta a decis să demoleze cartierul ilegal de barăci ridicate de romi din aproprierea locuinței sale. Apoi, Sorin Apostu a decis să îi mute în miște case ridicate în apropierea gropii de gunoi a Clujului, în condițiile în care în fiecare casă au fost mutate câte patru familii, care au primit câte o cameră, iar bucătăria și baia sunt comune.

Romii au fost mutați forțat, cu câteva zile înainte de Crăciun. Pe terenul eliberat de buldozerele Primăriei a fost ridicat noul campus al Facultății de Teologie Ortodoxă.

De asemenea, Primăria Cluj-Napoca a anunțat că încearcă să obțină fonduri nerambursabile din partea Uniunii Europene, pentru a construi o întreprindere socială în zonă. Aceasta ar urma să prelucreze materialele reciclabile adunate din groapa de gunoi și ar trebui să ofere locuri de muncă romilor care locuiesc lângă groapa de gunoi.dle templates freefilm online


Categoria: Social

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama