UBB

Catolicii, protestanții și ortodocșii serbează Floriile

Autor: Claudiu.Padurean din 13 aprilie 2014, Vizualizari: 960

Catolicii, protestanții și ortodocșii serbează FloriileRomano-catolicii, greco-catolicii, protestanții și ortodocșii serbează Floriile, adică aniversarea intrării Mântuitorului în Ierusalim. În bisericile din Transilvania, oamenii au mers la slujbe cu ramuri înflorite de salcie sau cu flori, în amintirea zilei în care locuitorii Ierusalimului l-au primit pe Isus Cristos cu ramuri de finic și cu osanale.
În unele locuri din țară, ramurile de salcie sunt puse, alături de flori, pe mormintele celor dragi. În altele, ele sunt răsădite pe malul unor ape, iar de multe ori, ramurile prind rădăcini. Însă cel mai adesea, ramurile sunt păstrate la icoane.

În cazul romano-catolicilor, aceste ramuri înflorite de salcie sunt uscate, apoi arse solemn în Miercurea Cenușii. Cenușa obținută este presărată pe capetele credincioșilor, în semn de penitență.

Floriile semnifică începutul Săptămânii Patimilor Mântuitorului și vestesc bucuria Învierii. De asemenea, ele sunt prilej de sărbătoare pentru toți cei care poartă nume de floare.

Redacția ClujToday.ro le urează acestora La Mulți Ani!dle templates freefilm online


Categoria: Spiritualitate

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama