UBB

Târgul Gaudeamus Radio România a luat în stăpânire centrul Clujului

Autor: Claudiu.Padurean din 9 aprilie 2014, Vizualizari: 1 146

Târgul Gaudeamus Radio România a luat în stăpânire centrul ClujuluiCel mai interesant târg al editurilor din țară, Gaudeamus Radio România, și-a deschis porțile la Cluj. În ciuda vremii reci, târgul se anunță de pe acum un adevărat succes. Cele mai bune edituri din Transilvania, alături de unele dintre cele mai reputate case de editură de la nivel național, au luat în stăpânire pavilionul mobil de 500 de metri pătrați, instalat în Piața Unirii. Mii de vizitatori au trecut deja pe la târgul editurilor, iar cei mai mulți dintre ei au fost studenți ori elevi dornici să se bucure de oferta de carte.
Târgul Gaudeamus Radio România a devenit în aceste zile principalul reper cultural al Clujului. Nu este vorba de un simplu târg de carte, ci de un regal literar în adevăratul sens al cuvântului. În fiecare zi sunt programate lansări de carte ori întâlniri ale scriitorilor cu cititorii. Azi, evenimentul principal este programat de la ora 12.00: lansarea unei cărți despre Muntele Athos, în prezența mitropolitului ortodox al Clujului, IPS Andrei Andreicuț. Editurile oferă reduceri considerabile celor care participă la târg, spune librarul Valeriu Lozinsky. ”Avem reduceri consistente. În general, fiecare carte are o reducere de 30 la sută. Însă avem și volume la un leu, la trei lei, la cinci lei și la zece lei”, spune Valeriu Lozinsky.

Printre cumpărători s-au numărat și primarul Emil Boc, care și-a cumpărat o carte despre marele intelectual Nicolae Steinhardt și care a spus că este interesat de cărți cu conținut juridic sau de politologie, dar și de literatură.

La Târgul Gaudeamus, vizitatorii pot găsi volume mai rare, din tiraje mai vechi, aproape epuizate, alături de ultimele noutăți editoriale, în așa fel încât aproape toate gusturile să fie satisfăcute.dle templates freefilm online


Categoria: Cultura

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama