Premieră naţională la Cluj: Nevăzătorii vor putea citi emailuri şi pagini web cu ajutorul serviciului RoboBraille

Autor: Maia.Dan din 31 martie 2014, Vizualizari: 1 555

Premieră naţională la Cluj: Nevăzătorii vor putea citi emailuri şi pagini web cu ajutorul serviciului RoboBrailleRoboBraille este un serviciu de e-mail și web-based care transformă în mod automat documente într-o varietate de formate alternative pentru persoanele cu deficiențe de vedere și dificultăți de citire. Acesta este un serviciu dezvoltat de Synscenter Refsnæs și Sensus ApS Danemarca. Lansarea RoboBraille va avea loc în 2 aprilie, la Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere din Cluj-Napoca.
Instituţia de învăţământ special aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, în parteneriat cu Departamentul de Psihopedagogie Specială din cadrul Universităţii Babeş – Bolyai Cluj – Napoca şi cu Syncenter Refsnœs şi Sensus ApS, Danemarca, organizează lansarea serviciului BoboBraille în România.

RoboBraille este disponibil nonstop ca serviciu de sine stătător, este gratuit pentru toţi utilizatorii (cu excepția celor care îl folosesc în scop comercial) şi nu solicită utilizatorilor înregistrarea pentru a utiliza serviciul. Interfaţa web este, de asemenea, disponibilă într-o versiune personalizată (supusă unei taxe de abonament) pentru instituţiile academice şi alte organizaţii care doresc să o includă pe site-urile lor. Pentru a încerca serviciul şi a afla mai multe detalii accesaţi www.robobraille.org.dle templates freefilm online


Categoria: Social

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama