“Paiaţe”, între râsete şi lacrimi, la Opera Naţională Română din Cluj-Napoca, miercuri, 2 aprilie 2014

Autor: Maia.Dan din 31 martie 2014, Vizualizari: 1 797

“Paiaţe”, între râsete şi lacrimi, la Opera Naţională Română din Cluj-Napoca, miercuri, 2 aprilie 2014După încheierea lunii martie cu premiera „Văduva veselă”, un spectacol savuros care a încântat publicul clujean cu accente distinse de la belle epoque, împachetate în accente art-deco şi mult umor fin, Opera Naţională Română din Cluj-Napoca anunţă o serie de spectacole ce continuă această abordare destinsă şi proaspătă a teatrului liric. Începutul lunii aprilie aduce pe scenă seri de balet şi operete de mare notorietate şi largă adresabilitate, ce vor face atât deliciul publicului cunoscător, cât şi a celor aflaţi la primele lor contacte cu opera, prin spectacolele: „Paiaţe” de Ruggiero Leoncavallo, „Coppélia” de Léo Delibes şi „Orfeu în infern” de Jaques Offenbach.


Spectacolul ”Paiațe”, de Ruggiero Leoncavallo, programat pentru miercuri, 2 aprilie, de la ora 18.30, este o operă în două acte care surprinde granița subțire dintre veselia clovnilor de pe scenă și realitatea vieții grele de comediant călător. O poveste de dragoste înfocată, cu pasiuni şi trădări, desfășurată pe scenă și înafara scenei, între arlechini uneori zâmbitori, alteori triști. Debutul operei a avut loc în anul 1892, în Milano, sub titlul original „Pagliacci”, devenind una dintre apreciatele lucrări permanente din repertoriul marilor teatre lirice.

Spectacolul este interpretat în limba italiană şi o are ca invitată pe soprana Cristina Simionescu, de la Opera Naţională Română din Iaşi, care va introduce publicul în ritmul alert al saltimbancilor, alături de artiştii Cristian Mogoşan, Florin Estefan, Oleg Ionese, Ştefan Korch şi dirijorul Adrian Morar. Regia artistică este semnată de Emil Strugaru.

Biletele sunt puse în vânzare la Agenţia Teatrală din Piaţa Ştefan cel Mare nr. 14, deschisă de luni până vineri între orele 11-17 şi cu 30 de minute înainte de începerea reprezentaţiei, la caseria din holul Operei Naţionale Române Cluj-Napoca.dle templates freefilm online


Categoria: Cultura

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama