Peste 6.000 de clujeni au participat la Târgul de Cariere şi Târgul de Cariere în IT

Autor: Maia.Dan din 31 martie 2014, Vizualizari: 2 684

Peste 6.000 de clujeni au participat la Târgul de Cariere şi Târgul de Cariere în ITPeste 6.000 de clujeni, în special tineri, au participat săptămâna trecută la două evenimente destinate celor în căutarea unui loc de muncă: Târgul de Cariere, desfășurat marți și miercuri, și Târgul de Cariere în IT, care a avut loc la sfârșitul săptămânii. Firmele participante au prezentat câteva sute de posturi disponibile atât la nivel de începător, cât și pentru cei cu experiență profesională.
„Am avut două ediții dense, cu oferte de locuri de muncă în domenii diverse, adresate în principal studenților și absolvenților de studii superioare. Am remarcat o creștere a nivelului general al pregătirii - limba engleză este considerată o condiție aproape subînțeleasă în IT și customer support, de exemplu. De asemenea, a crescut importanța internshipurilor, în condițiile în care specializările sunt tot mai nișate, iar participarea la un asemenea stagiu duce deseori la o ofertă de angajare”, a declarat project manager-ul Târgului de Cariere, Louisa Olar.

Peste 6.000 de clujeni au participat la Târgul de Cariere şi Târgul de Cariere în IT Printre angajatorii prezenți la Târgul de Cariere s-au numărat Bosch, [buw], Emerson, E.ON, Fujikura, Genpact, Office Depot, Steelcase și Sykes. Lider global în furnizarea de tehnologii și servicii, grupul Bosch este prezent în România în patru orașe, cel mai recent începându-și activitatea la Cluj, în 2013, cu o unitate de producție și dezvoltare destinată industriei auto. La Târgul de Cariere, Bosch a căutat mai ales ingineri, dar și economiști ori designeri.

Peste 6.000 de clujeni au participat la Târgul de Cariere şi Târgul de Cariere în ITSteelcase, lider mondial în industria mobilierului pentru birou, cu o experiență de peste 100 de ani în dezvoltarea de spații de muncă moderne, confortabile și eficiente, a fost și el prezent la Târgul de Cariere. Compania americană și-a deschis în 2011 la Cluj un centru de suport pentru afacerile internaționale și are în prezent aproximativ 140 de angajați. Oferta de la târg a inclus 20 de poziții disponibile, fiind vizate în principal persoanele cu diplomă de licență în programare, informatică ori științe economice și vorbitoare de engleză și franceză/germană. Pentru studenți, Steelcase va organiza în vară un stagiu de internship.

Peste 6.000 de clujeni au participat la Târgul de Cariere şi Târgul de Cariere în ITO altă firmă prezentă la Târgul de Cariere a fost [buw] consulting, cea mai mare companie de consultanță în managementul clienților din Germania. Spectrul serviciilor oferite se întinde de la clasicul call-center de servicii pentru clienți la vânzări prin telefon și până la complexul business process outsourcing. [buw] a fost interesată în principal de angajarea unor persoane pentru a lucra ca agent de telefonie în relațiile cu clienții.
La târg a participat și E.ON, una dintre cele mai mari companii de electricitate și gaz. Cu unități de-a lungul Europei, în Rusia și America de Nord, compania are peste 72.000 de angajați. La Cluj-Napoca a dezvoltat, începând cu 2012, un centru regional de servicii care oferă în special servicii de contabilitate, însă are și rolul de a oferi suport pentru activitățile de resurse umane ale grupului.

Dacă la Târgul de Cariere au participat companii interesate în angajarea clujenilor în domenii diverse, de la producție și tehnică până la vânzări, servicii și financiar, Târgul de Cariere în IT s-a axat în principal pe domeniul programare și IT. Aici și-au prezentat oferta de locuri de muncă firme precum Accesa, Accenture, Bosch, Emerson, HP, MHP – A Porsche Company, Steelcase și Yardi.

Peste 6.000 de clujeni au participat la Târgul de Cariere şi Târgul de Cariere în IT Partenerul acestei ediții a Târgului de Cariere în IT a fost compania clujeană Accesa, prezentă pe piață de zece ani. Accesa se află într-un proces de creștere accelerată și urmărește să-și mărească echipa de 100 de angajați cu aproape o treime. Cele 30 de poziții deschise în prezent includ toate nivelurile de pregătire, iar printre domeniile vizate se numără programarea Microsoft de tipul .net și sharepoint, programarea Java, testare, suport tehnic și SAP. Accesa pregătește și două stagii de internship plătit, recunoscute și ca practică de către facultățile de profil – un stagiu de primăvară pentru cloud computing și un stagiu de vară, axat pe Java.

Un alt stand care a suscitat un interes crescut din partea vizitatorilor Târgului de Cariere în IT a fost cel al MHP, companie germană afiliată concernului Porsche și care și-a deschis la începutul anului o filială la Cluj-Napoca. Nemții vor să angajeze aici în acest an aproximativ 60 de persoane pentru echipele de suport în consultanță IT și managementul proceselor pentru industria auto și caută în principal absolvenți de calculatoare și informatică, dar și de științe economice. Pe lângă fluența în limba engleză, candidații de la MHP au șanse în plus dacă vorbesc și limba germană. Printre cei 250 de clienți ai MHP se numără mărci auto precum Porsche și Volskwagen, dar și furnizori din industria auto ori producători din alte industrii.

La Târgul de Cariere în IT au participat și reprezentanții Accenture, unul dintre principalii furnizori de consultanță și servicii tehnologice la nivel mondial. Compania a intrat pe piața transilvăneană în această primăvară, prin achiziționare grupului Evopro, din care făcea parte și Evoline. În prezent, Accenture are la Cluj-Napoca și Târgu-Mureș aproximativ 430 de angajați și estimează creșteri importante pentru următorii 2-3 ani, cu posturi disponibile în principal în programare și servicii IT. Se caută mai ales persoane cu experiență de nivel mediu și senior, dar și începători, vorbitori de limba engleză (și/sau limba germană). Pentru studenți, Accenture dezvoltă un program de stagii de internship.

Compania multinațională americană Yardi, lider global în oferirea soluțiilor software dedicate pieței imobiliare, a promovat la Târgul de Cariere în IT 25 de posturi disponibile pentru software developers, business analysts și customer support agents. Compania recrutează programatori experimentați în tehnologii precum .NET, Perl, javascript, dezvoltatori iOS și Android, dar și tineri aflați în căutarea primului job. Yardi a intrat pe piața clujeană în 2010, având în prezent peste 370 de angajați și planuri de creștere cu încă cel puțin 100 de persoane în acest an.

Tinerii fără experiență pe piața muncii și care au vizitat târgurile au fost interesați și de internshipurile plătite oferite. Aceste stagii variază între 4 și 8 săptămâni, cu program întreg sau part-time, și sunt continuate în multe cazuri de angajări în cadrul firmei.

Târgul de Cariere este cea mai mare rețea din România și aduce împreună sute de angajatori și mii de candidați. Proiectul, demarat în 2006 de agenția Fapte, este organizat în fiecare primăvară și toamnă în marile orașe din România și se adresează atât angajatorilor din domenii diverse, cât și tinerilor talentați interesați de oportunități de carieră. În această toamnă, Târgul de Cariere va ajunge la cea de-a o sută ediție.dle templates freefilm online


Categoria: Social

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama