www.AutoPieseonline24.ro

Zeci de informaticieni clujeni au participat la Hackathon

Autor: Claudiu.Padurean din 16 martie 2014, Vizualizari: 800

Câteva zeci de tineri informaticieni au participat la un adevărat maraton de programare, Hackathon, desfășurat sub egida clusterului Cluj IT. Tinerii programatori au lucrat tot sfârșitul de săptămână pentru a crea aplicații informatice gratuite, menite să ușureze interacțiunea dintre administrația locală și contribuabili.
Tinerii informaticieni spun că o administrație modernă înseamnă mai mult decât plata on-line a taxelor și impozitelor locale. Ei au conceput noi aplicații, menite să rezolve probleme cu care se confruntă fiecare dintre ei. De exemplu, ei au creat o aplicație numită catalog on-line, care permite părinților să afle care sunt notele și absențele copiilor, fără să mai fie nevoiți să se întâlnească cu dirigintele, pentru a primi această informație.

O altă aplicație permite gestionarea mai bună a mijloacelor de transport în comun. Primarul Emil Boc spune că ideile tinerilor informaticieni vor fi folosite de administrația locală.

Cei mai mulți dintre tinerii informaticieni care au participat la maratonul de programare sunt studenți. Însă mai toți lucrează, cu jumătate de normă sau cu normă întreagă, în cadrul unor prestigioase firme din domeniul IT. dle templates freefilm online


Categoria: Economie

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama