UBB

Trei mari companii din domeniul IT sponsorizează secția germană la Informatică

Autor: Claudiu.Padurean din 5 martie 2014, Vizualizari: 1 414

Trei mari companii din domeniul IT sponsorizează secția germană la InformaticăTrei mari companii din domeniul IT vor sponsoriza secția în limba germană a Facultății de Matematică – Informatică din cadrul Universității Babeș-Bolyai. Este vorba de EBS, de Porsche și MHP Consulting.
Cele trei companii au afaceri orientate cu precădere către piața germană și doresc ca, prin intermediul acestui program academic, să își asigure resursele umane necesare. ”Pentru început, noua secție în limba germană a Facultății de Matematică – Informatică va avea 30 de locuri”, a declarat decanul Adrian Petrușel. Noua secție ar urma să își înceapă cursurile din această toamnă. Adrian Petrușel a mai declarat că ideea de a porni această secție a venit după succesul înregistrat de secția în limba engleză a Facultății de Matematică – Informatică.

La rândul său, fondatorul companiei clujene EBS, care produce software de contabilitate pentru Guvernul Germaniei, dar și pentru Biserica Romano-Catolică ori cea Lutherană din Germania, și care, în același timp, asigură și servicii de pre-press pentru tipăriturile oficiale ale Comsiei Europene, Daniel Metz, s-a declarat încântat de faptul că va exista o anumită flexibilitate în pregătirea studenților. El a adăugat că, în prezent, EBS România a ajuns la 630 de angajați. ”Însă, dacă aș avea mâine posibilitatea să angajez 100 de informaticieni, aș face acest lucru imediat”, a spus Daniel Metz. El a adăugat că, în contextul în care, în primii ani absolvenții Facultății de Matematică – Informatică studiau patru ani pentru obținerea licenței, de la trecerea la ciclul de trei ani de studiu pentru licență și doi pentru masterat a observat o anumită scădere a pregătirii calității pregătirii. Și asta pentru că, în ciclul de licență, tinerii învață fundamentele meseriei, apoi ar urma, teoretic, specializarea în cadrul masteratului. ”Multe dintre masterate sunt după-amiaza, după muncă ori la fără frecvență, iar în alte cazuri tinerii nu mai fac masterat. Acest lucru înseamnă că specializarea lor trebuie să fie asumată de mediul economic și ne asumăm această specializare, însă nu cred că trebuie să ne ascundem nemulțumirea”, a spus Daniel Metz.dle templates freefilm online


Categoria: Economie

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama