UBB

Peter Eckstein-Kovacs va candida la alegerile pentru Parlamentul European

Autor: Claudiu.Padurean din 14 februarie 2014, Vizualizari: 836

Fostul ministru delegat pentru Minoritățile Naționale, Peter Eckstein-Kovacs, și-a depus candidatura în competiția internă din UDMR pentru alegerile parlamentare. Ordinea pe lista candidaților UDMR va fi stabilită de membrii Consiliul Permanent al Uniunii, în următoarele două săptămâni, a spus Peter Eckstein-Kovacs. El a adăugat că a decis să intre în această competiţie deoarece se consideră drept cel mai bun candidat al UDMR.
Peter Eckstein-Kovacs a fost ministru delegat pentru Minorităţile Naţionale şi apoi consilier prezidenţial pentru Minorităţi. El a mai fost şi membru al ambelor camere ale Parlamentului, precum şi consilier local în Cluj-Napoca. Peter Eckstein-Kovacs a fost, la alegerile din anul 2000 şi la cele din 2012, candidatul UDMR la Primăria Clujului. De profesie avocat, el este preşedintele Cercului Liberal din UDMR, o platformă politică internă a Uniunii. Totuşi, dacă va fi ales, Peter Eckstein-Kovacs a declarat că va activa în cadrul Partidului Popular European, la care este afiliată UDMR, însă a spus că speră să reprezinte o punte de legătură între acest grup politic şi cele ale liberalilor şi ecologiştilor europeni.

În prezent, UDMR este reprezentantă în Parlamentul European de pastorul Csaba Sogor și de fostul ministru Iuliu Winkler. La alegerile din anul 2009, tot pe lista UDMR, a fost ales ca eurodeputat și fostul episcop reformat de Piatra Craiului, Laszlo Tokes, care însă a trecut la Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania. Laszlo Tokes a fost și vicepreședinte al Parlamentului European, cu sprijinul formațiunii FIDESZ, aflată la guvernare în Ungaria.dle templates freefilm online


Categoria: Politica

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama