UBB

UPDATE: INCREDIBIL! INFORMATICIANUL SALVAMONTULUI IDENTIFICASE LOCUL UNDE S-A PRĂBUȘIT AVIONUL! NIMENI NU L-A BĂGAT ÎN SEAMĂ!

Autor: Claudiu.Padurean din 22 ianuarie 2014, Vizualizari: 2 028

Acțiunea de salvare organizată de autorități pentru găsirea supraviețuitorilor accidentului aviatic din Munții Apuseni a arătat grave deficiențe în funcționarea sistemului de intervenție în situații de urgență. Serviciul Salvamont din Cluj nu a fost alertat rapid, pentru că nu se află în protocolul de funcționare al serviciului 112. Mai mult, specialistul IT al Serviciului Salvamont a identificat cu o precizie destul de mare zona în care a căzut avionul. Deși el a sunat la 112, nimeni nu l-a băgat în seamă.
Reacția autorităților din județele Cluj și Alba în cazul accidentului aviatic din Munții Apuseni a arătat lipsa unei coordonări adecvate. Specialiștii Serviciului de Salvamont au fost anunțați cu mare întârziere. Mai mult, specialistul IT al Salvamontului din Cluj, Codrin Roman, a reușit să identifice cu o precizie destul de mare zona în care s-a prăbușit avionul. El a sunat la 112 și a comunicat faptul că ipoteza sa este aceea că accidentul a avut loc în zona vârfului Pietreasa. ”Semnal GSM este pe acea creastă numai... partea, atenție, pe partea dinspre județul Cluj! Da! În interior față de cum a declarat și domnul doctor spre județul Alba... Așa... După cum o zis, față de centru, am aproximat – atenție, este o aproximare, am zis de la Șaua Ursoaia. De la Șaua Ursoaia, următorul vârf: Staoin! De acolo, într-adevăr, eu am zis patru kilometri. Real, unde este accidentul este la cinci! Și atenție, o lățime de maxim, toată treaba este de maxim 200 de metri!”, a spus Codrin Roman.


Din păcate, nimeni nu l-a băgat în seamă pe specialistul Serviciului Salvamont. Forțele de care dispuneau autoritățile au fost concentrate în Pasul Ursoaia și în zona Mărișel – Dobruș. Echipele de căutători nu aveau nici măcar hărți adecvate și le foloseau pe cele tipărite în niște pliante turistice. În aceste condiții, avionul a fost găsit de niște localnici care au pornit în căutare după ce au auzit știrea la Radio România Actualități.

UPDATE
Raportul oficial al Serviciului Salvamont Cluj confirmă 100% articolul redacţiei clujtoday.ro. Iată în întregime, în premieră, raportul Salvamontului în imaginile de mai jos. Click pe imagini pentru a le mări.
UPDATE: INCREDIBIL! INFORMATICIANUL SALVAMONTULUI IDENTIFICASE LOCUL UNDE S-A PRĂBUȘIT AVIONUL! NIMENI NU L-A BĂGAT ÎN SEAMĂ!
UPDATE: INCREDIBIL! INFORMATICIANUL SALVAMONTULUI IDENTIFICASE LOCUL UNDE S-A PRĂBUȘIT AVIONUL! NIMENI NU L-A BĂGAT ÎN SEAMĂ!
UPDATE: INCREDIBIL! INFORMATICIANUL SALVAMONTULUI IDENTIFICASE LOCUL UNDE S-A PRĂBUȘIT AVIONUL! NIMENI NU L-A BĂGAT ÎN SEAMĂ!dle templates freefilm online


Categoria: Eveniment

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama