UBB

Guvernul Ponta a inaugurat 280 de km de autostradă, dintre care 153 km în Transilvania!

Autor: invitati din 13 ianuarie 2014, Vizualizari: 1 371

de Horia Nasra


Infrastructura Transilvaniei și a județului Cluj au fost și vor fi printre principalele beneficiare ale proiectelor Guvernului României.
Guvernul Ponta a inaugurat 280 de km de autostradă, dintre care 153 km în Transilvania!Un bilanț sumar arată că sub mandatul premierului Victor Ponta au fost inaugurați 280 de km de autostradă, dintre care 153 în Transilvania.
„Guvernul Ponta a fost preocupat de investițiile în infrastructura din Transilvania, prioritizându-le. Cluj-Napoca, Turda și Câmpia Turzii sunt orașe care beneficiază direct de aceste investiții, în contextul în care s-au achitat și datoriile realizate de guvernul Boc, 188 de milioane lei pentru Autostrada Transilvania și finalizarea centurii Vîlcele-Apahida, pentru aceasta alocându-se din fonduri guvernamentale 113 milioane lei” a declarat dl. Remus Lăpușan, președintele PSD Cluj.
Cabinetul Victor Ponta continuă să sprijine proiectele Transilvaniei și în 2014: „altă investiţie importantă fiind autostrada Turda-Sebes de 70,2 km, în valoare de 550 milioane de euro, care va lega Transilvania prin coridorul 4 de Europa, cât și tronsonul Suplacu de Barcău-Borş, care va fi finanţat integral de la bugetul de stat, în 2014 fiind alocați 55 milioane euro pentru această investiție” a declarat liderul social-democarților clujeni, dl. Remus Lăpușan.
Din fonduri europene nerambursabile sau fonduri rambursabile vor fi finanțate cu prioritate: tronsonul Câmpia Turzii – Târgu Mureş, Arad-Timişoara şi by-pass Arad, Nădlac-Arad şi Timişoara-Lugoj; construcţia variantei de ocolire a oraşelor Deva, Orăştie la standard de autostradă şi a variantei de ocolire a oraşului Sibiu (proiecte pentru care ordonatorul principal de credite este Secretariatul General al Guvernului); reabilitarea liniei de cale ferată Braşov-Simeria (secţiunea Coslariu – Sighişoara şi Coslariu-Simeria), componentă a Coridorului IV Pan-European pentru circulaţia trenurilor cu viteză maximă de 160 km/h şi reabilitarea liniei de cale ferată Frontieră-Curtici-Simeria.dle templates freefilm online


Categoria: VOX POLITICA

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama