UBB

Bugetul Clujului va creşte cu aproape 20% în 2014. La sumă va ajunge

Autor: florentina.cernea din 6 ianuarie 2014, Vizualizari: 825

Bugetul general al oraşului pentru acest an urmează să fie supus aprobării Consiliului Local până la finele lunii ianuarie. Proiectul pentru 2014 a fost postat pentru consultare publică pe pagina oficială de internet a Primăriei Cluj-Napoca.
Clujul va avea în acest an un buget general de 1,156 miliarde de lei, faţă de 960,9 milioane de lei, cât a fost în 2013. În procente, este vorba de o creştere de 17%. Proiectul pentru 2014 a fost deja postat pentru consultare publică pe site-ul primăriei.
Dintr-un total de 1,156 miliarde lei cât are bugetul general, bugetul de funcţionare ar urma să reprezinte aproximativ 653 milioane de lei, iar cel de dezvoltare va ajunge la 503 milioane lei. La acest ultim capitol este vorba de o creştere de peste 25%, mai exact de 27%. Creşterea este ceva mai modestă la capitolul buget de funcţionare, unde ajunge la un plus de 9,5%. Spre comparaţie, Cluj-Napoca a avut anul trecut un buget general de 960,9 milioane de lei, din care cel de funcţionare a însumat aproape 592 de milioane, în timp ce pentru partea de dezvoltare au fost disponibili ceva mai puţin de 369 de milioane de lei. La întocmirea bugetului s-a ţinut cont de faptul că veniturile de la bugetul local ar urma să crească de la 772 milioane de lei, la 830 de milioane de lei, În acelaşi timp, împrumuturile interne vor creşte de la 75 de milioane, la 121 de milioane de lei.
Şi pentru că primăria anticipează o creştere a veniturilor, cheltuielile din bugetul local vor fi pe măsură şi vor creşte în acest an. Învăţământul, sănătatea şi cultura vor beneficia de sume mai mari în 2014, la fel cum se preconizează să se întâmple şi în cazul sumelor care vor fi pompate pentru asigurări sociale şi asistenţă socială. Nu în ultimul rând, potrivit acestui proiect de buget, vor creşte sumele alocate transporturilor. După ce primarul Emil Boc a anunţat la finele anului trecut că vor fi investite sume importante pentru achiziţionarea de noi mijloace de transport în comun, s-a ajuns la o majorare a sumelor alocate transporturilor, spre care vor fi dirijate 275 de milioane de lei, faţă de 254 de milioane, cât au fost acordate în 2013. Bugetul general pentru acest an va fi supus aprobării Consiliului Local în cursul acestei luni.dle templates freefilm online


Categoria: Eveniment

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama