UBB

Situaţia Bisericii Catolice din România în contextul majorităţii ortodoxe

Autor: Claudiu.Padurean din 6 decembrie 2013, Vizualizari: 1 032

"Tristeţea" faţă de decizia "neaşteptată şi inexplicabilă" a Bisericii Ortodoxe Române de a nu se mai ruga împreună cu catolicii, a declarat pentru SIR Mons. Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti, a fost una dintre ideile subliniate în cadrul întâlnirii dintre Episcopi şi preoţi catolici români şi Cardinalul Kurt Koch, preşedintele Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unităţii Creştinilor, a cărui vizită în România va dura până sâmbătă, 7 decembrie 2013, potrivit www.catholica.ro.
Preoţii şi Episcopii i-au prezentat Cardinalului Koch, la Bucureşti, situaţia în care trăieşte Biserica Catolică din România, în contextul majorităţii ortodoxe. Decizia din 2008 a Bisericii Ortodoxe întăreşte atitudinile anti-ecumenice din partea unor preoţi şi laici ortodocşi. "Sunt cazuri în care ortodocşii care intră într-o biserică catolică sunt mustraţi pentru aceasta de către preoţii ortodocşi." De asemenea, sunt cazuri în care "catolicilor care vor să fie naşi la Botez sau la Căsătorie într-o celebrare ortodoxă li se cere să treacă la Biserica Ortodoxă, sau într-o căsătorie mixtă în Biserica Ortodoxă, partea catolică este rebotezată".

"În ciuda acestor dificultăţi", a adăugat IPS Robu, "care se adaugă la divergenţele patrimoniale încă nerezolvate dintre Biserica Ortodoxă Română şi Biserica Greco-Catolică, ne reafirmăm şi reînnoim mereu angajamentul nostru de a continua pe drumul ecumenismului promovat de Biserica Catolică, şi de a stima şi respecta Biserica Ortodoxă Română ca adevărată Biserică soră". Mons. Robu a adăugat: "Ne sună încă în inimă strigătul spontan al poporului: 'Unitate, unitate', din timpul vizitei Papei Ioan Paul al II-lea în România. Acum, după 14 ani de la acea istorică vizită, putem spune că în România, ecumenismul este un dificil şi dureros 'deja şi nu încă'. Sperăm ca vizita Cardinalului Kurt Koch să aducă roade bune şi să aibă rezultate pozitive vizibile."dle templates freefilm online


Categoria: Spiritualitate

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama