www.AutoPieseonline24.ro

Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, marcată la Cluj

Autor: Maia.Dan din 2 decembrie 2013, Vizualizari: 2 215

Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, marcată la Cluj
Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi va fi marcată mâine la Cluj-Napoca. Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj organizează mai multe manifestări la care vor lua parte şi elevii şcolilor speciale care au pregătit diverse spectacole cultural-artistice şi expoziţii. Timp de trei zile vor desfăşura activităţi şi cei din Departamentul de Psihopedagogie Specială din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai.
Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, marcată la Cluj
Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj împreună cu şcolile speciale, centrele de recuperare, organizaţiile neguvernamentale care se ocupă de şcolarizarea, recuperarea şi reinserţia socială a persoanlor cu dizabilităţi organizează o serie de evenimente pentru a promova o imagine pozitivă. Astfel, în 3 decembrie, la Casa de Cultură a Studenţilor, la ora 14 va avea loc o expoziţie cu produse de artizanat, iar de la ora 15.30, un spectacol artistic.
Marţi, 3 decembrie, între orele 14-16, va avea loc o expoziție și un atelier de modelaj în lut, sub îndrumarea profesorului Vasile Adamescu. Evenimentul se va desfăşura în Clădirea Pedagogica din cadrul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei.
Miercuri, 4 decembrie, de la ora 10 va avea loc o sesiune de comunicări ştiinţifice "Paşi prin incluziune", în cadrul căreia vor lua cuvântul mai multe personalităţi din lumea academică din Cluj-Napoca. Vor participa, de asemenea, specialişti din domeniul educaţiei speciale şi incluzive, reprezentaţi ai ONG-urilor şi studenţi. o oră mai târziu, de la 11, va avea loc întâlnirea cu autorii volumului "În căutare de principii". Tot miercuri, dar de la ora 16, se va desfăşura atelierul de lucru "Situația Educației Speciale și Incluzive în România", la care vor participa directorii instituțiilor de învățământ special și incluziv.
Joi, 5 decembrie, de la ora 12 va avea loc o demonstrație şi mai multe activităţi asistate de câini terapeutici de la Asociația Dog Assist. Iar de la ora 16 va avea loc o proiecţie specială "Poziția Copilului" în regia lui Călin Peter Netzer, film accesibilizat pentru persoane cu deficienţe de vedere.
În perioada 3-5 decembrie, în holul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei va avea loc o expoziție de postere studențești, standuri informaționale și produse hand-made de la Asociația Arca lui Noe, Trei Frați Pătați și Nuca.dle templates freefilm online


Categoria: Social

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama