UBB

Dacian Cioloş, noul comisar european pentru Agricultură

Autor: Claudiu.Padurean din 27 noiembrie 2009, Vizualizari: 1 022

Românul Dacian Cioloş este noul comisar european pentru Agricultură. El va administra un buget imens, de peste 50 de miliarde de euro.
Dacian Cioloş a fost nominalizat pentru acest post de către preşedintele Traian Băsescu, în timp ce PSD susţinea nominalizarea europarlamentarului Adrian Severin pentru postul de vicepreşedinte al Comisiei Europene. Jose Manuel Durao Barroso, preşedintele Comisiei Europene, a spus că românul a fost cel mai calificat candidat pentru acest post.
Actualul comisar pentru multilingvism, Leonard Orban, a declarat, într-un interviu pentru RFI România, că Dacian Cioloş va trebui să ia decizii care să evite favorizarea României. „Sigur, unele probleme pot fi rezolvate în măsura în care se rezolvă problemele la nivelul întregii Uniuni Europene, dar pe de altă parte, nu exclud ca domnul Cioloş va trebui să ia şi decizii care să nu fie pozitive pentru România. Din punctul ăsta de vedere, trebuie să se înţeleagă foarte bine, că domnul Cioloş va apăra şi trebuie să apere interesele Uniunii, în general, să pună în aplicare legislaţia comunitară, să se respecte această legislaţie şi din acest punct de vedere, sigur, deciziile viitoare care vor fi luate trebuie să fie privite prin această perspectivă", a spus Leonard Orban.dle templates freefilm online


Categoria: Politica

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama