UBB


Victor Ponta continuă să facă presiuni pe Justiție

Autor: invitati din 13 noiembrie 2013, Vizualizari: 1 091

De Adrian Gurzău, deputat PDL

Premierul Victor Ponta a afirmat într-un interviu pentru Q Magazine că "doamna Kovesi continuă un sistem care a fost stăpânit de către fostul procuror-şef, domnul Daniel Morar, un sistem care generează dosare pentru presă, stenograme în presă şi nume care sunt date presei doar ca să atragă atenţia, după care nu se mai întâmplă nimic". Este bine ca această declarație să fie citită împreună cu cea făcută ieri de către domnul Barosso, conform căreia nici în 2014 România nu va avea vreo șansă să intre în Spațiul Schengen din cauza atitudinii în disprețul legii pe care liderii Uniunii Social Liberale o au față de statul democratic și în special față de Justiție. De asemenea, domnul Barosso anunța vizita unei delegații a Consiliului Europei pe Mecanismul de Verificare Cooperare care va conexa problema ingerinței politice în Justiție cu faptul că suntem pe primul loc în Europa la lipsa de rezultate în absorția fondurilor europene din cauza corupției.

Oricum, cred că premierul Ponta a confundat propria activitate, cea de a răspândi declarații în mass media pentru a mima munca și grija față de acest popor, cu activitatea DNA. Care activitate, numai astăzi, a fost încununată de scuccesul condamnării a doi activiști de frunte ai PSD: 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare pentru Nicolesu de la Argeș – cel pe care l-a ascuns prin spitale Brădișteanu ca și pe Năstase când a fost să răspundă în fața legii – și 7 ani cu executare pentru Lazăr maior, șeful revoluționarilor PSD inventați de Ion Iliescu.
Oricum, Victor Ponta nu este la prima intervenție publică în defavoarea Justiției, iar DNA îi stă în costă ca exponent al grupului infracțional organizat aflat acum la guvernare.
Recent, pe Antena 3, premierul a declarat că spera ca DNA să se schimbe după plecarea lui Morar și preluarea puterii de către USL. Ponta se consideră nemulțumit și nedreptățit în numele USL, în sensul că afirmă public că DNA ar avea obligația de a condamna toate actele de corupţie, indiferent de zona politică în care ar fi ele descoperite descoperite, și cu precădere pe acelea pentru care Guvernul pe care el îl conduce le-a denunțat în zeci și zeci de exemplare - pe principiul: “Domnule, fluieră-i pe toţi când faultează, nu poţi să fluieri doar într-o direcţie”. Iar faptul că nu a fost stabilită nici o vinovăţie pentru neregulile identificate doar de către Guvernul pe care el îl conduce pentru fapte de dinainte de 7 mai 2012, momentul preluării guvernării de către USL, este dovada supremă a faptului că DNA lucrează la comanda politică a președintelui Traian Băsescu.
Conform legii, orice plângere se înregistrează și se soluționează printr-un referat prin care se începe sau nu, motivat, urmărirea penală. Faptul că procurorii DNA au fost trimiși la vânătoare de cai verzi pe pereți de către Însuși Ponta, nu înseamnă că faptele semnalate se și susțin. Din contră, Ponta își cam mărturisește premeditarea prin faptul că a încercat să-i sufoce pe procurori cu lucrări inutile pentru a nu le mai da răgazul de a se ocupa de cele utile, adevăratele czauri de corupție, cele în care mult prea cinstitul său guvern excelează.
Îi atrag atenția premierului Victor Ponta că faptul că-și permite să mintă cu nerușinare România, nu-l face credibil în Europa și lumea civilizată. Și aștept rezultatul comisiei CE cu privire la conexarea MCV cu slaba absorție a fondurilor europene pe motiv de corupție.dle templates freefilm online


Categoria: VOX POLITICA

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama