UBB

Noul parc de la Iulius Mall a fost inaugurat. Ceremonia a fost precedată de o dispută între Emil Boc şi Horea Uioreanu

Autor: Claudiu.Padurean din 23 octombrie 2013, Vizualizari: 1 524

Noul parc de la Iulius Mall a fost inaugurat. Ceremonia a fost precedată de o dispută între Emil Boc şi Horea UioreanuClujul are un nou parc, cu o suprafață de trei hectare. Reamenajarea acestuia a costat două milioane de euro, iar costurile au fost plătite de o firmă privată, care deţine complexul Iulius Mall în cartierul Gheorgheni. Parcul a fost amenajat pe terenurile deţinute de Consiliul Judeţean şi de Primărie, în jurul lacurilor din Gheorgheni. Ceremonia de inaugurare a fost precedată de o dispută între primarul PDL, Emil Boc, şi preşedintele PNL al Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu. Ambii au susţinut că instituţiile pe care le reprezintă sunt proprietarele terenului pe care a fost amenajat parcul. Disputa a fost soluţionată în mod solomonic: specialiştii au constatat că amândoi şefii de instituţii au dreptate. Primăria deţine terenul pe care se află lacul şi fâşia de teren din jurul său, până la pista pentru biciclete, iar Consiliul Judeţean restul terenului. Cei doi politicieni s-au reconciliat în timpul unei plimbări cu bicicleta, care a inaugurat, practic, noul parc.
Este pentru prima dată la Cluj când o firmă privată amenajează în întregime un parc public pe banii săi. În acest parc a fost adus gazon cu drenaj, ca pe stadioanele de fotbal, precum şi arbori care au deja câteva decenii. Cel mai bătrân dintre ei are 60 de ani. Parcul are locuri pentru plimbare, o pistă pentru biciclete şi locuri pentru recreere. Parcul cu pricina va fi inclus într-o reţea care va mai include un alt parc, destinat sporturilor, pe o suprafaţă de 9,4 hectare, care va fi amenajat de Primărie, precum şi un parc pentru promenadă, cu o suprafaţă de 60 de hectare, amenajat de autorităţile publice, spune primarul Emil Boc.

Lucrările vor continua şi anul viitor, când pe lacul din Gheorgheni va fi amenajat un debarcader cu bărci şi cu hidrobiciclete. Investiţia va fi realizată de Consiliul Judeţean Cluj.dle templates freefilm online


Categoria: Politica

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama