UBB

Mii de greco-catolici au serbat hramul mănăstirii Surorilor Maicii Domnului

Autor: Claudiu.Padurean din 9 septembrie 2013, Vizualizari: 1 445

Mii de clujeni de confesiune greco-catolică au serbat ieri hramul mănăstirii Congregației Surorilor Maicii Domnului. Este vorba de o mănăstire sfințită acum 10 ani și care este sediul central al primei congregații călugărești catolice cu origine românească.
Oamenii au participat la tradițional pelerinaj organizat de Sfânta Marie Mică, apoi s-au adunat în curtea mănăstirii, unde liturghia a fost condusă de episcopul unit de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu. Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla a sfințit un nou preot cu prilejul acestei sărbători.

Congregația Surorilor Maicii Domnului a fost fondată în perioada interbelică, pentru a avea grijă de orfanii rămași din primul război mondial. După instaurarea regimului comunist, congregația a fost interzisă, însă ea a supraviețuit în cladestinitate. După Revoluția din 1989, Congregația Surorilor Maicii Domnului a ieșit din catacombe și a fost relegalizată. Sediul mondial al acestei congregații a fost mutat de la Blaj la Cluj, unde a fost construită o mănăstire.dle templates freefilm online


Categoria: Spiritualitate

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama