UBB


Pentru telepremier, voința poporului este un moft

Autor: invitati din 1 septembrie 2013, Vizualizari: 940

De Adrian Gurzău, deputat PDL

Tele-premierul Victor Ponta a anunțat vineri la ședința Comitetului Executiv că prioritatea legislativă a PSD va fi ca regionalizarea să se facă prin proiect de lege fără a mai aștepta revizuirea Constituției. Doar LEGEA este un concept facultativ pentru apucăturile ex-procurorului plagiator! Iar voința poporului exprimabilă printr-un referendum doar un moft.

Iar prim-plagiatorul mitoman Victor Ponta știe că varianta PSD cu cu zece baronii croite după necesitățile satrapilor locali (Mazăre, Oprișan, Iohannis șamd), fără descentralizare, fără respectarea normelor europene de aquis comunitar nu ar avea nici o șansă să treacă de un referendum, chiar dacă acesta va fi cu prag minim de 30%. Și cum arată împărțirea pe baronii a României în varianta grupului infracțional organizat care mimează guvernarea de 15 luni? Mai întâi se împarte regiuniea Sud-Est în două regiuni, astfel încât Dobrogea să fie de sine stătătoare – pe placul tandemului Mazăre/Nicușor Constantinescu, care nu mai are nimic de împărțit cu baronul Oprișan. Apoi se creează cea de-a zecea regiune care ar urma să aibă centrul la Sibiu, fiind separată de regiunea cu capitala la Brașov, pentru a împăca disensiunile dintre baronul PSD și cel al PNL. Numai că regionalizare fără modificarea Constituției nu se poate. Regiunile, așa cum le vrea tele-premierul Victor Ponta, sunt regiuni administrativ-teritoriale - cu atribuții juridice și politice -, iar acestea nu pot fi înființate decât prin modificarea Art. 3 al 3 din Constituție: “Teritoriul este organizat, sub aspect administrativ, în comune, oraşe şi judeţe. În condiţiile legii, unele oraşe sunt declarate municipii”.
Unde apare “regiunea”? Nicăieri. Însă marele absolvent de drept, cu doctorat plagiat, Victor Viorel Ponta îi tot dă înainte cu modificarea Legii 315/1998. Însa regiunile din legea invocată sunt “regiuni de dezvoltare”, nu „administrativ-teritoriale”. Nu se poate face nici o “regionalizare” și nici nu se pot numi șefi regionali și întemeia consilii regionale doar prin modificarea Legii 315/1998. O astfel de forțare a legii nu va trece niciodată de Curtea Constituțională a României, căci asta ar înseamna încălcarea Art. 3 al. 3, printr-o simplă lege organică. Ori, legea organică nu poate înfrânge Constituția, iar simpla jonglare pe termenul de “regiune” nu e destul. Una este regiunea “fictivă” “de dezvoltare”, și alta e “regiunea teritorial-administrativă”, cu organe de conducere reglementate de către: Art. 120 (1) “Administraţia publică din unităţile administrativ-teritoriale se întemeiază pe principiile descentralizării, autonomiei locale şi deconcentrării serviciilor publice”. și: Art 122 (1) „Consiliul judeţean este autoritatea administraţiei publice pentru coordonarea activităţii consiliilor comunale şi orăşeneşti, în vederea realizării serviciilor publice de interes judeţean”.
Planul lui Victor Ponta de a ocoli Constituția forțând legea nu are nici o șansă într-o țară a Uniunii Europene.
Mă întreb de ce nu înființează prin lege organică niște “gubernii” sau “comitate”, ocolind Constiuția? Și așa are apucături totalitarist-ceuașiste. Și ca pe Ceaușescu îl și tratează cu mari spectacole regizate aplaudacii din jurul lui. Zilele trecute, aflat în vizită pe șantierul gazoductului de la Ungheni, lui Victor Viorel Ponta i-au adus aplaudacii niște utilaje și muncitori să-i dea impresia că el este cu munca.dle templates freefilm online


Categoria: VOX POLITICA

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama