UBB


Iohannis, preşedintele României?

Autor: Ioan.Ciorca din 24 noiembrie 2009, Vizualizari: 939

Traian Băsescu a declarat că, în cazul în care Klaus Iohannis va discuta cu toate partidele, atunci se poate avea în vedere orice soluţie, “dar în niciun caz soluţia Grivco”.
Tot mai izolat pe scena politică, Traian Băsescu şi-a făcut un atu din referendumul pe care a reuşit să-l suprapună primului tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. Probabil că “singurătatea” îl determină să nu mai înţeleagă limpede nevoile societăţii româneşti. De aceea, poartă o lupă crâncenă cu “fantomele trecutului” şi cu grupurile de interese aflate în spatele celorlalţi, adică a contracandidaţilor săi.
După câte ştiu eu, nici Ion Iliescu, nici Hrebengiuc, nici mogulii Voiculescu sau Vântu, nici trusturile lor de presă nu candidează la alegerile prezidenţiale. Nu sunt un fan al celor amintiţi, cu excepţia posturilor de ştiri ale acestora, care, în opinia mea, prezintă evenimentele cu profesionalism, imparţial, privindu-le cu echidistanţă, chiar dacă sunt patronate de moguli.
Comportamentul lui Băsescu mă duce cu gândul la sintagma populară care spune că “Râde ciob, de oală spartă”, şi nu pot să nu mă întreb cine se află în spatele preşedintelui în funcţie? Chiar aşa: cine se află în spatele domnului Băsescu?
Traian Băsescu declara astăzi că nu va “tranzacţiona” voturi cu niciun partid, singurul său partener fiind electoratul. N-o fi priceput din rezultatele primului tur de scrutin că marea majoritate a electoratului nu-l mai vrea în fruntea statului?
Pe de altă parte a mai declarat că, în cazul în care Klaus Iohannis va discuta cu toate partidele, atunci se poate avea în vedere orice soluţie.
Ce soluţie? Consultarea pertidelor în vederea desemnării unui prim ministru, revine preşedintelui. Este, cumva, domnul Klaus Iohannis preşedinte, şi noi încă nu am aflat? În opinia mea, actualul preşedinte putea pune capăt crizei politice, prin desemnarea lui Klaus Iohannis ca premier (în cazul în care era un preşedinte democrat), iar atunci, vorba lui Creangă, “altă făină se măcina la moară”.
Domnul Băsescu, în acest debut de campanie al turului doi, nu ne mai pomeneşte de criză, de pensii şi salarii, de realizările mandatului său, ci doar de voinţa alegătorilor exprimată prin votarea referendumului iniţiat de el. A dispărut, între timp, criza economică şi politică? Avem bani de pensii şi salarii? Trăim bine şi nu mai avem altceva de făcut decât să reformăm Constituţia? Tot ce se poate. Criza economică nu e problema noastră, întrucât preşedintele declarase cu câtva timp în urmă că nu poate scoate ţara din criză şi că o vom depăşi de la sine, după ce vor ieşi celelalte state.
Timp de 5 ani, Traian Băsescu a semănat doar sămânţă de scandal în politica românească, dezbinând alianţe şi dărâmând guverne. Se pare că principala “realizare” a mandatului său a fost furnizarea subiectelor televiziunilor de ştiri. Am spus “se pare”, dat fiind faptul că “aparenţele înşeală”. De fapt, principala realizare a mandatului actualului preşedinte, constă în crearea unei majorităţi formată din PSD, PC, PNL şi UDMR în jurul lui Klaus Iohannis. Dacă alianţa PSD – PNL a fost visul său, această nouă majoritate n-o fi cumva coşmarul său?dle templates freefilm online


Categoria: Opinii

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama