UBB

Pelerini din Franța și din Italia la Nicula. Hirotonire de preot greco-catolic pentru noua parohie din Florești. Un preot ortodox român din Serbia a devenit cetățean de onoare al județului Cluj

Autor: Claudiu.Padurean din 15 august 2013, Vizualizari: 2 062

Pelerini din Franța și din Italia la Nicula. Hirotonire de preot greco-catolic pentru noua parohie din Florești. Un preot ortodox român din Serbia a devenit cetățean de onoare al județului ClujCâteva zeci de mii de pelerini ortodocși și greco-catolici au luat parte la tradiționalul pelerinaj de la Nicula, de Adormirea Maicii Domnului. Oamenii au venit din toate colțurile țării, însă au fost și grupuri de pelerini din Italia și din Franța.
Unii dintre pelerini au venit de ieri seară și li-au petrecut noaptea în rugăciune. În fiecare an, pelerinii vor să se închine în fața unei icoane a Fecioarei Maria cu Pruncul Isus, despre care cred că ar fi făcătoare de minuni și care se află în vechea mănăstire greco-catolică, folosită azi de ortodocși. Icoana ar fi lăcrimat la sfârșitul secolului al XVII-lea, după cum atestă rapoartele armatei austriece.

La mănăstire, oamenii au ascultat slujba săvârșită de mitropolitul ortodox al Clujului, IPS Andrei Andreicuț. Cu ocazia pelerinajului de la Nicula, protopopul ortodox român din Dacia Ripensis, de pe Valea Timocului din Serbia, părintele Boian Alexandrovici, a primit titlul de cetățean de onoare al județului Cluj.

Greco-catolicii au participat la liturghia oficiată în biserica parohială din sat, de către episcopul unit de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu. El l-a hirotonit pe noul preot al noii parohii din comuna Florești, părintele Nicu Oltean.dle templates freefilm online


Categoria: Spiritualitate

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama