UBB

Consilierii PNL cer răscumpărarea terenurilor Liceului Barițiu

Autor: Claudiu.Padurean din 21 iunie 2013, Vizualizari: 1 427

Curtea Liceului Barițiu este de vânzare, pentru că, din 4 iunie, a expirat termenul de cinci ani după retrocedarea suprafeței în care unitatea de învățământ îl putea utiliza în scopuri educative. Noul proprietar dorește să îl vândă, însă consilierul local PNL, Ioana Borza, dorește ca administrația locală să răscumpere aceste teren, pentru ca liceul clujean să poată funcționa în bune condiții.
”Consilierii PNL îi solicită domnului primar Emil Boc includerea ca prim punct de pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local convocată la miezul nopții, în cadrul proiectului Cluj Never Sleeps, a unui proiect de Hotărâre de Consiliu Local referitor la constituirea unei comisii de negociere pentru răscumpararea imobilelor, respectiv a terenurilor cu funcțiunea de instituții de învățământ preuniversitar, care au fost retrocedate în instanță foștilor proprietari sau, după caz, moștenitorilor acestora. Este o problema reală care vizează în mod direct tinerii clujeni și care trebuie rezolvată de administratia locală. Consilierii USL au depus la serviciile de specialitate ale administrației publice locale o notă de fundamentare în acest sens, încă de acum trei săptămâni. Concret, termenul de păstrare a actualei destinații a terenului din curtea liceului George Barițiu a expirat în 4 iunie 2013, iar proprietarul dorește să îl vândă. Grupul consilierilor PNL consideră că administrația publică locală trebuie să uzeze de dreptul de preemțiune și să răscumpere acest teren. În bugetul local, există suma de 4,5 milioane de lei, destinată rezolvării unor asemenea probleme legate de retrocedarea unor imobile (clădiri și terenuri) care au fost folosite în ultimele decenii de instituțiile de învățământ din municipiu.
Liceul George Barițiu are nevoie de acest sprijin din partea administrației locale, în condițiile în care este o unitate educațională de elită și de tradiție, unde învață peste 700 de elevi”, afirmă Ioana Borza, prin intermediul unui comunicat de presă.

”Domnul primar Emil Boc are ocazia să dovedească, astfel, faptul că interesul pe care îl poartă tinerilor si educatiei acestora trece dincolo de granița declarațiilor și se transformă în fapte. Dacă tinerii reprezinta o prioritate pentru domnul primar, precum și pentru consilierii locali ai PDL și ai UDMR, ei au ocazia să probeze acest lucru și să accepte propunerea consilierilor PNL. Astfel, prin acest demers, ședința de consiliu local de la miezul nopții va fi mai mult decât o acțiune de imagine a domnului Boc și va arăta că implicarea tuturor formațiunilor reprezentate în Consiliul Local în susținerea statului de Capitală Europeană a Tineretului este una reală, concretă și onestă”, mai afirmă Ioana Borza.dle templates freefilm online


Categoria: Politica

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama